פרגיות במילוי אורז ופירות יבשים
מנה חגיגית ומענגת עם טוויסט מיוחד, מתאימה כמובן לטו בשבט אבל טעימה ומרשימה כל השנה.
* תמונה להמחשה

6 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 3 פרגיות שלמות
- חצי כוס שמן זית
- חצי כוס יין לבן יבש
- 100 גרם דבש
למילוי:
- חצי קג' אורז בסמטי
- חצי ליטר מים-רותחים
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 250 גרם של תערובת פירות יבשים קצוצים-משמשים, דבלות ,תמרים, שזיפים, כל מה שבא
- 100 גרם צנוברים
- קלויים
- 2 בצלים קצוצים דק 3 שיני שום קצוצות
דרך הכנה
1. שוטפים ומייבשים את הפרגיות.
המילוי:
הפרגיות:
*במהלך הבישול-
המילוי:
- בסיר-מטגנים את האורז בשמן זית-עד שמתחמם,
- מוסיפים בזהירות מים רותחים וכפית שטוחה של מלח גס.
- מכסים ומבשלים שבע דקות,
- מסירים מהאש.
- אם נשארו מים-שופכים אותם,משאירים את הסיר מכוסה .
- מטגנים במחבת בצל עד להזהבה,
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות-להיזהר שלא יישרף !
- מוסיפים את תערובת הפירות היבשים,ממליחים בעדינות ומפלפלים,
- מקפיצים כדקה ומסירים מהאש,מוסיפים את הצנוברים.
- מערבבים את כל התערובת עם האורז.
הפרגיות:
- מערבבים את היין הלבן והדבש עד שמתאחדים,
- מוסיפים תוך כדי ערבוב את שמן הזית.
- מושחים את הפרגיות עם הרוטב- מבפנים ומבחוץ.
- את שארית הרוטב שומרים.
- ממלאים את הפרגיות בתערובת האורז,
- מניחים על תבנית משומנת בשמן זית.
- אופים כשעה-שעה ורבע ב-180 מעלות.
*במהלך הבישול-
- חוזרים ומושחים את הפרגיות ברוטב ובמיצי הבישול.
- אחרי כחצי שעה הופכים את העוף וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה .
הערות
המתכון הנ"ל באדיבות קייטרינג "מולי ומיכל"
טלפון- 04-9541052
http://www.mitchatnim.co.il/members/mulimichal/
טלפון- 04-9541052
http://www.mitchatnim.co.il/members/mulimichal/
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- ניוקי תפוח אדמה ברוטב שמנת, שום ובזיליקום [חנהל'ה] - מ ו מ ל ץ - טעים ביותר! רוטב מ ש ג ע!
- עוגת גבינה לימון ושמנת [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד צ'יפס פירורים [אבי מ.] -
- הכנת בצק פאי [אבי מ.] - הכנת בצק למאפי פאי בשכבה אחת או שתי שכבות.
- פלפל ממולא בסיר בישול איטי [MeirCookBook] - SLOWCOOKER
- עוף ספרדי [אבי מ.] - חלקי עוף ברוטב עגבניות פיקנטי.
- פטריות במישרה איטלקי לאנטיפסטו [אבי מ.] -