עוגת גבינה וקרמל
שחיתות לבנה ונהדרת

12 מנות

ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
מבלוג של אוכל רחוק...
לבסיס העוגה
לשכבת הקרמל
לבסיס העוגה
- 1 וחצי כוסות של פירורי עוגיות (אני עירבבתי עוגיות שוקולד ועוגיות פתי בר)
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות מלאות סוכר חום
- 2 חפיסות גבינת שמנת (אני השתמשתי בפילדלפיה מופחתת שומן)
- 1 כוס דחוסה סוכר חום
- 30 גרם חמאה מומסת
- 5 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
לשכבת הקרמל
- 1 וחצי כוסות סוכר
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כפית מיץ מלימון אחד
- 1 כוס שמנת מתוקה
דרך הכנה
להכנת הבסיס
להכנת עוגת הגבינה
לציפוי הקרמל:
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- לשמן תבנית בגודל 24
- לרפד את התבנית מבחוץ ב-3 שכבות של ניר כסף (העוגה הולכת לאמבט מים)
- לערבב את פירורי העוגיות, החמאה והסוכר בקערה בינונית עד שהכל הופך לעיסה לחה.
- את העיסה להעביר לתבנית המשומנת ולשטח היטב באופן שווה.
- לאפות את הבסיס עד אשר מתחיל להזהיב, בערך 14 דקות
- להוציא ולצנן
- להשאיר את התנור בינתים עובד.
להכנת עוגת הגבינה
- בקערת המיקסר לערבל גבינה וסוכר לתערובת חלקה,
- להוסיף את החמאה ואת הביצים, כל פעם ביצה אחת ולהמשיך לערבל להוסיף את תמצית הוניל.
- להעביר את התערובת לבסיס העוגיות ולהעמיד את התבנית בתוך אמבט מים (סיר גדול של מים בערך עד למחצית תבנית העוגה ובתוכו להניח את התבנית)
- לאפות את העוגה כשעה ו-10 דקות או עד אשר העוגה מתפקעת מעט באמצע.
- להוציא בזהירות את העוגה מן אמבט המים,
- להוציא את נייר הכסף שעוטף את התבנית ולצנן,
- לאפסן את העוגה המצוננת ללילה במקרר.
לציפוי הקרמל:
- בסיר קטן תחת להבה בינונית לערבב סוכר, מים ומיץ לימון עד שהסוכר נמס לחלוטין,
- להגביר את האש ולהרתיח עד שהתערובת הופכת לצבע אבמר,
- להמשיך לערבב כל הזמן, להוסיף את השמנת להנמיך את להבת האש לבינונית נמוכה
- ולהמשיך לבשל עד שהתערובת מצטמצמת בערך 8 דקות.
- לצנן מעט. לשפוך את הקרמל על העוגה, לא לתת לקרמל להתגלש לצדדים.
- בתיאבון. מעולה!!
הערות
- ניתן לאפות את העוגה גם ללא אמבט המים, פשוט להניח בשלב מתחת כלי חסין לתנור מלא במים. אפשר לעטר בסוכריות קרמל.
- מקור המתכון: Epicurus.com הערות שלי[שונטלי] לא הספקתי להכין את הקרמל אז פשוט חיממתי ריבת חלב ומרחתי מעל..
- רוצה להגיד לכם שזו שחיתות טעימה ביותר .אגב הכמות היספקה ל7 מנות אישיות ואחת גדולה...ועוד דבר לא שמרתי במקרר ללילה..נתתי לזה להיתקרר ואז מרחתי את ריבת החלב...
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


4
2
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- לחם שעורה [אבי מ.] - טעם הלחם ה"שחור" של פעם.
- פשטידת מקרוני וגבינה [אבי מ.] -
- מרק גריסים [אבי מ.] -
- כרוב אדום חמוץ מתוק [אבי מ.] -
- כדורי שוקולד קוקוס ודבש [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד רכה [אבי מ.] -
- קרוקטים תפוחי אדמה [דוד משה] - באדיבות "דוד משה" - יצרני תפו"א מחבל מעון