כבדי עוף ביין אדום, צנוברים ופטריות
מנה קלאסית המוגשת על פירה תפוחי אדמה

5 מנות
בישול
עתיר חלבון

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1/2 ק"ג כבדי עוף מנוקים מכלי דם ושומן
- 1 בצל חתוך לחצי וכל חצי לרצועות
- 2 שיני שום חתוכות לפרוסות
- 1 סלסלת פטריות יער חתוכות לחצאים
- 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית שטוחה כמון
- 1/2 כפית תבלין גריל עוף
- 1/2 כוס צנוברים קלויים
- 1/2 כוס יין אדום קברנה סוביניון או שיראז
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה לקישוט
- 1/4 כוס שמן זית מובחר
דרך הכנה
- במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית ומאדים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום והפטריות, מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות.
- מוסיפים את כבדי העוף ואת כל התבלינים ומבשלים עד שהכבדים משנים את צבעם כ-7-10 דקות.
- מוסיפים את היין, מערבבים היטב עם כף מעץ בכדי לא לשבור את הכבדים ומבשלים כ-5 דקות לאידוי האלכוהול.
- סוגרים את האש, מפזרים מעל את הצנוברים ועלי הפטרוזיליה ומגישים על מצע פירה תפוחי אדמה.
הערות
אני בדרך כלל מגיש זאת בצלחת מרק כמו חומוס: פירה מסביב ובאמצע מנה יפה של כבדים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- בייגל [אבי מ.] -
- עוגת קוקוס אוורירית [אבי מ.] - עוגת קוקוס בחושה וקלילה.
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- עוגת אגוזים וקוקוס לפסח [belakiz] - עוגה עשירה לפסח
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- סלט טבולה קינואה [אבי מ.] -