Pesto
תפריט
ו', 16 אפר 2021, 23:06
110469 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לזניה ברוטב עגבניות ופטריות

תבנית 30*20 ס"מ    

מאת: miss.d ::: צפיות: 8121   

לזניה ברוטב עגבניות ופטריות
6 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 12 עלי לזניה
  • 4 כפות שמן זית
  • 250 גרם פטריות חתוכות
  • 1 בצל
  • 6-8 שיני שום קצוצות
  • 4-5 עגבניות בינוניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מלח, פלפל ואורגנו טרי או יבש
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות
  2. מוסיפים 2 כפות שמן זית לסיר עמוק ומטגנים את הפטריות על להבה גדולה תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים
  3. מוסיפים את יתרת שמן הזית, הבצל והשום ומקפיצים כ-4 דקות
  4. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה
  5. מוסיפים את רסק העגבניות השמנת המתוקה המלח והפלפל
  6. בתבנית משומנת מסדרים 4 עלי הלזניה ועליהם שכבה נדיבה של רוטב מוסיפים עוד 4 עלי לזניה ושוב שכבה נדיבה של רוטב ושוב 4 עלי לזניה ומכסים בשארי הרוטב ומפזרים את הגבינה המגוררת
  7. אופים בתנור בחום 170 מעלות למשך 20-30 דקות
הערות
לפני ההגשה יש לקרר את הלזניה היטב, לחתוך למנות ולחמם שוב
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
tommf (מקצוענ/ית)
ציון 10
נשמע קל ונהדר. הייתי מחליף את הגבינה הצהובה לשילוב של גבינת פרמז'אן משובחת עם מוצרלה. לוקח את הלזניה לכיוון אחר לחלוטין.
4
עדיף לשים גבינה צהובה בין השכבות בהרבה יותר טעים
3
כן אלו עלי לזניה לא מבושלים
2
ראובן מ. (עורך)
עלי לזניה קשים ולא מבושלים. כך זה אמור להיות. היא מתרככת מהנוזלים בתבשיל. ראי על האריזה "ללא צורך בבישול מוקדם"
1
האם אלו עלי לזניה ללא בישול קודם?
לזניה ברוטב עגבניות ופטריות By , 2009-02-20T12:14:55+02:00 לזניה ברוטב עגבניות ופטריות תבנית 30*20 ס"מ Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 12 עלי לזניה 4 כפות שמן זית 250 גרם פטריות חתוכות 1 בצל 6-8 שיני שום קצוצות 4-5 עגבניות בינוניות מרוסקות... Instructions: מחממים את התנור ל-170 מעלות מוסיפים 2 כפות שמן זית לסיר עמוק ומטגנים את הפטריות על להבה גדולה תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים מוסיפים את יתרת שמן הזית, הבצל ו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר