מרק שעועית ובשר
חריף תענוג

8 מנות
בישול
בריאות

קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים דק
- 7 שיני שום כתושות
- 3-5 עצמות בקר עם מח עצם
- 1 עגבניה בינונית מגורדת
- 2 כוסות שעועית לבנה
- 1/2 כוס שעועית אדומה
- 750 גרם בשר בקר כתף או פלשפילה חתוך לקוביות לא גדולות
- 2 פלפלי צ'ילי חריפים חתוכים לטבעות
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפיות טובות כמון
- 1.5 כפיות פפריקה אדומה לא חריפה
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 צרור בינוני כוסברה קצוצה גס
- שמן זית מובחר.
- 1/2 כפית סוכר
- סיר גדול למרק
דרך הכנה
- משרים את השעועיות בהרבה מים קרים ל-24 שעות ומחליפים את המים כל כמה שעות.
- בסיר גדול מחממים 4 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים את העצמות ומבשלים כ-5 דקות.
- מוסיפים את העגבניה המגורדת ומערבבים היטב ומבשלים כמה דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, אתהפלפלים החריפים, כחצי כוס מים, מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות.
- מוסיפים את קוביות הבשר ואת השעועית.
- ממלאים במים שהורתחו מראש עד לגובה של כ-4 ס"מ מעל הכל.
- מוסיפים את כל שאר התבלינים למעט הכוסברה ומערבבים היטב.
- מרתיחים, מורידים לאש נמוכה ומבשלים עם חצי מכסה במשך 4 שעות.
- מדי כחצי שעה יש לערבב היטב את התחתית.
- 10 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הכוסברה ומערבבים היטב.
- מגישים בצלחת עמוקה עם הזלפת שמן זית ולימון (למי שאוהב).
הערות
מגישים עם כיכר לחם לבן חמה וטובה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.