Pesto
תפריט
ד', 11 דצמ 2019, 19:03
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק שעועית ובשר

חריף תענוג    

מאת: IssacB ::: צפיות: 6114   

מרק שעועית ובשר
8 מנות
בישול
בריאות
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים דק
  • 7 שיני שום כתושות
  • 3-5 עצמות בקר עם מח עצם
  • 1 עגבניה בינונית מגורדת
  • 2 כוסות שעועית לבנה
  • 1/2 כוס שעועית אדומה
  • 750 גרם בשר בקר כתף או פלשפילה חתוך לקוביות לא גדולות
  • 2 פלפלי צ'ילי חריפים חתוכים לטבעות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפיות טובות כמון
  • 1.5 כפיות פפריקה אדומה לא חריפה
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 צרור בינוני כוסברה קצוצה גס
  • שמן זית מובחר.
  • 1/2 כפית סוכר
  • סיר גדול למרק

 

דרך הכנה
  1. משרים את השעועיות בהרבה מים קרים ל-24 שעות ומחליפים את המים כל כמה שעות.
  2. בסיר גדול מחממים 4 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
  3. מוסיפים את העצמות ומבשלים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את העגבניה המגורדת ומערבבים היטב ומבשלים כמה דקות.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות, אתהפלפלים החריפים, כחצי כוס מים, מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות.
  6. מוסיפים את קוביות הבשר ואת השעועית.
  7. ממלאים במים שהורתחו מראש עד לגובה של כ-4 ס"מ מעל הכל.
  8. מוסיפים את כל שאר התבלינים למעט הכוסברה ומערבבים היטב.
  9. מרתיחים, מורידים לאש נמוכה ומבשלים עם חצי מכסה במשך 4 שעות.
  10. מדי כחצי שעה יש לערבב היטב את התחתית.
  11. 10 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הכוסברה ומערבבים היטב.
  12. מגישים בצלחת עמוקה עם הזלפת שמן זית ולימון (למי שאוהב).
הערות
מגישים עם כיכר לחם לבן חמה וטובה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
3
tommf (מקצוענ/ית)
כן בהחלט, ניסיתי וורסיה לא חריפה ,ויצא טוב מאוד.
2
האם אפשר לוותר על הפלפל צ'ילי(בגלל הילדים) ועדיין יהיה טעים?
1
tommf (מקצוענ/ית)
ציון 10
אחלה של מרק שבעולם. חריף תענוג והבשר רך כמו חמאה. ממליץ בחום
מרק שעועית ובשר By , 2009-03-15T09:16:54+02:00 מרק שעועית ובשר חריף תענוג Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים דק 7 שיני שום כתושות 3-5 עצמות בקר עם מח עצם 1 עגבניה בינונית מגורדת 2 כוסות שעועית לבנה... Instructions: משרים את השעועיות בהרבה מים קרים ל-24 שעות ומחליפים את המים כל כמה שעות. בסיר גדול מחממים 4 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מזהיב. מוס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר