קישואים ועלי גפן ממולאים

30 מנות
בישול

קושי: מתקדם
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
1 קג' קישואים קטנים
250 גר' עלי גפן
750 גר' בשר כבש או עגל טחונים
½ 1 כוס אורז
כמה כפות של רסק עגבניות
עגבנייה טרייה מגוררת
מלח ופלפל, מיץ מלימון אחד
מרגרינה ושמן
250 גר' עלי גפן
750 גר' בשר כבש או עגל טחונים
½ 1 כוס אורז
כמה כפות של רסק עגבניות
עגבנייה טרייה מגוררת
מלח ופלפל, מיץ מלימון אחד
מרגרינה ושמן
דרך הכנה
מוציאים את ליבת הקישואים בעזרת קולפן; מכניסים את עלי הגפן לדקה למים רותחים ומסננים.
משרים את האורז במעט מים. משחימים את הבשר והתבלינים במרגרינה. מערבבים את הבשר הטחון המושחם עם האורז המסונן ומוסיפים לתערובת קצת שמן. ממלאים את הקישואים עד כשני שליש ממידתם ומניחים בסיר גדול ושטוח. שמים קצת תערובת בשר במרכז כל עלה גפן, מקפלים למעטפת ומניחים על הקישואים. מזליפים קצת שמן מעל הממולאים.
בנפרד מרתיחים מים במידת כיסוי הממולאים, מוסיפים להם את רסק העגבניות, עגבנייה מגוררת טרייה וקצת לימון ושופכים לסיר הממולאים. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה.
משרים את האורז במעט מים. משחימים את הבשר והתבלינים במרגרינה. מערבבים את הבשר הטחון המושחם עם האורז המסונן ומוסיפים לתערובת קצת שמן. ממלאים את הקישואים עד כשני שליש ממידתם ומניחים בסיר גדול ושטוח. שמים קצת תערובת בשר במרכז כל עלה גפן, מקפלים למעטפת ומניחים על הקישואים. מזליפים קצת שמן מעל הממולאים.
בנפרד מרתיחים מים במידת כיסוי הממולאים, מוסיפים להם את רסק העגבניות, עגבנייה מגוררת טרייה וקצת לימון ושופכים לסיר הממולאים. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק בטטות [אבי מ.] -
- עוגת גבינה קלילה [סטלה] -
- עוגת קרמבו הכי טעימה בעולם [לאהמ] -
- חזה עוף ממולא [אבי מ.] -
- רוטב פסטו [אבי מ.] - ליציקה על כל סוגי הפסטה, סלטים וירקות.
- חלה [אבי מ.] -
- פשטידת חצילים [meital.mushka] - גם כשר לפסח, באדיבות חלי ממן- מנכל קבוצת חלי גרופ - תמיכה והרזיה