מאפה במילוי אגוזים - מעדן
מבצק קוראסונים במראה מיוחד מהמטבח הבוכרי

40 מנות

» קינוחים
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- לבצק:
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- קורט מלח
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1/4 כוס שמן
- 2 כוסות מים פושרים.
- מרגרינה אחת חתוכה ל שמונה חתיכות שוות
למילוי:
500-600 גרם אגוזי מלך קצוצים לא דק מדי עם רבע כוס סוכר ו-2 כפות מים כדי להדביק את הסוכר לאגוזים
ציפוי: ביצה טרופה ושומשום
גודל/סוג תבנית:דרך הכנה
- מנפים קמח
- מוסיפים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים
- מוסיפים את המרכיבים הנוזליים ולשים עד לבצק רך ולא דביק
- מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלתהנפח
- מחלקים את הבצק ל4 כדורים, מקמחים ומשאירים שוב להתפחה כשל 20 דקות.
- כל כדור מרדדים מורחים שמינית המרגרינה ומקפלים כמו מעטפה
- מורחים שוב בשמינית מרגרינה והפעם מקפלים לגליל מאורך.
- פורסים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ מניחים על מגש מקומח מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים במקרר
- מוציאים מהמקרר ומותחים כל "עיגול" באמצעות היד כדי שהטקסטורה הטבעתית שהתקבלה לא תימחק.
- יוצקים בנדיבות באמצע ומקפלים לצורת חצי ירח או חצי עיגול.
- מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, עד להזהבה.
הערות
ניתi לפני הגשה לפזר אבקת סוכר במקום השומשום או בנוסף לו
במקור המאפים נעשים מבצק פריך דמוי פילו והמאפה נקרא סמוסה- כן כמו המאכל ההודי- זוהי הגרסה המתוקה
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- צמת שוקולד [אבי מ.] - לא מבצק שמרים
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- מרק עדשים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- עוגות שוקולד "לבה" [אבי מ.] - עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה