Pesto
תפריט
א', 23 מרץ 2025, 22:37
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפה במילוי אגוזים - מעדן

מבצק קוראסונים במראה מיוחד מהמטבח הבוכרי    
מאת: lililev ::: צפיות: 7841   

מאפה במילוי אגוזים - מעדן
40 מנות
שעתיים ויותר
» קינוחים
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כוסות מים פושרים.
  • מרגרינה אחת חתוכה ל שמונה חתיכות שוות

למילוי:

500-600 גרם אגוזי מלך קצוצים לא דק מדי עם רבע כוס סוכר ו-2 כפות מים כדי להדביק את הסוכר לאגוזים

ציפוי: ביצה טרופה ושומשום

גודל/סוג תבנית:
דרך הכנה
  1. מנפים קמח
  2. מוסיפים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים
  3. מוסיפים את המרכיבים הנוזליים ולשים עד לבצק רך ולא דביק
  4. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלתהנפח
  5. מחלקים את הבצק ל4 כדורים, מקמחים ומשאירים שוב להתפחה כשל 20 דקות.
  6. כל כדור מרדדים מורחים שמינית המרגרינה ומקפלים כמו מעטפה
  7. מורחים שוב בשמינית מרגרינה והפעם מקפלים לגליל מאורך.
  8. פורסים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ מניחים על מגש מקומח מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים במקרר
  9. מוציאים מהמקרר ומותחים כל "עיגול" באמצעות היד כדי שהטקסטורה הטבעתית שהתקבלה לא תימחק.
  10. יוצקים בנדיבות באמצע ומקפלים לצורת חצי ירח או חצי עיגול.
  11. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, עד להזהבה.
חום תנור: 180 מעלות
הערות

ניתi לפני הגשה לפזר אבקת סוכר במקום השומשום או בנוסף לו

במקור המאפים נעשים מבצק פריך דמוי פילו והמאפה נקרא סמוסה- כן כמו המאכל ההודי- זוהי הגרסה המתוקה

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
1
ציון 10
המתכון ממש מוצלח -אהבתי
מאפה במילוי אגוזים - מעדן By , 2009-04-19T19:46:26+03:00 מאפה במילוי אגוזים - מעדן מבצק קוראסונים במראה מיוחד מהמטבח הבוכרי Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 40 Tags: none Ingredients: - לבצק: 1 ק"ג קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים קורט מלח 1/2 כוס סוכר 2 ביצים ... Instructions: מנפים קמח מוסיפים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים מוסיפים את המרכיבים הנוזליים ולשים עד לבצק רך ולא דביק מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלתהנפח ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר