קנלוני במילוי ירקות ובשר - cannelloni
קנלוני חגיגי

15 מנות
אפיה משולב

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- קופסת קנלוני ללא צורך בבישול
- 250 גרם הודו אדום טחון
- 250 גרם בקר טחון
- בצל ירוק קצוץ
- פטרוזייליה קצוצה
- בזיליקום קצוץ
- שקית של תרד
- זיתים ירוקים טבעות
- צנובר קלוי
- פירורי גריסיני
- לרוטב
- 3 בצלים לבנים קצוצים
- 5 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
- חלופה קופסת שימורים של עגבניות קוביות
- 3 שיני שום קצוצות
- 5 עלי בזיליקום קצוצים
- קופסה של רסק עגבניות
דרך הכנה
- מאדים את שני סוגי הבשר הטחון ולאחר אידוי מלא מוציאים למסננת בכדי שהנוזלים יצאו
- ממתינים שהבשר יתקרר ומפוררים אותו היטב
- מוסיפים לבשר את כל המרכיבים לאחר שקצצנו אותם רק את הצנובר יש להוסיף שלם
- את התרד יש לשטוף היטב, לחלוט אותו במים רותחים כ-5 דקות, להוציא למסננת לשטוף ולקצוץ ולהוסיף לתערובת
- אל התערובת להוסיף מלח פלפל לפי הטעם ואת פירורי הגריסיני לקבלת תערובת אחידה
- כאשר התערובת מוכנה להכניס אותה או בעזרת שקית זילוף עם פתח רחב או בעזרת כפית למלא את הקנלוני מתחילתו ועד סופו.
- מניחים על האש סיר ומעט שמן זית ומאדים את הבצל הקצוץ
- כאשר הבצל הקצוץ נהפך לשקוף מוסיפים את השום לדקת אידוי עם הבצל ומיד לאחר מכן, בכדי שהשום לא יישרף, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומעט מלח ונותנים לנוזלים לצאת מוסיפים את הרסק ומערבבים ומוסיפים מים לפי רמת סמיכות ביינונית - לא דליל -
- מוסיפים מעט אורגנו יבש, מלח, פלפל ומעט סוכר בכדי להוריד את החמיצות
- לטעום: רצוי למי שאוהב להוסיף פלפל חריף גרוס יבש
- לתת לרוטב לרתוח ולהעביר לאש קטנה לעוד 20 דקות תוך כדי ערבוב, לקבלת טעם טוב ורמת סמיכות הרצויה
- לאחר שהרוטב והקנלוני מוכנים עם המילוי מסדרים את הקנלוני בתבנית פיירקס עמוקה
- עלייה בוזקים את הרוטב עד קצת מעל גובה הקנלוני
- על הרוטב בוזקים שמן זית
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור של 180-200 מעלות כ- 40 דקות והאוכל מוכן וטעים
חום תנור: 180-200 מעלות
הערות
למי שלא שומר כשרות ניתן לגרד גבינת פרמזן מעל לאחר הורדת נייר הכסף לעוד 10 דקות בתנור והמעדן מוכן.
סלט חסה חתוך גס עם ירקות אנטי פסטי קלויים תוספת נהדרת לארוחה.
◄ סרטי הדרכה בווידאו להכנת קנלוני
סלט חסה חתוך גס עם ירקות אנטי פסטי קלויים תוספת נהדרת לארוחה.
◄ סרטי הדרכה בווידאו להכנת קנלוני
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


2
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מרק עוף [אבי מ.] - המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.
- Pagnotta לחם שאור איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שלושת המוסים - טריקולד [אבי מ.] -
- אראנצ'יני - כדורי אורז סיציליאנים [אבי מ.] - גירסה במלית גבינה ובמלית בשר.
- סברינה [לינואל] - עוגת קרם
- עוגת שיש מעולה [דינהצדיקה] - עוגה טעימה ביותר
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת שוקולד וגבינה מצוינת