Pesto
תפריט
ד', 23 ספט 2020, 22:34
110456 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שומשומיות שמימיות

עוגיות/חטיפי שומשום    

מאת: רמת גן ::: צפיות: 8127   

שומשומיות שמימיות
30 דקות ופחות
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 400 גרם שומשום
  • 3/4 כוס קמח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים

גודל/סוג תבנית: תבנית תנור מלבנית מרופדת בניר אפיה.

דרך הכנה
  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות.
  2.  לקלות את השומשום במחבת, ללא שמן, עד להזהבה קלה. להיזהר שלא יישרף.  לקרר מעט.
  3. לערבב את השומשום עם יתר החומרים.
  4. לפזר את התערובת בתבנית התנור המרופדת בניר אפיה,
  5.  להדק היטב (הכי קל בעזרת ידיים לחות).
  6. לאפות 10 דקות, להוציא מהתנור, לחתוך מעוינים/ריבועים.
  7. להחזיר לתנור להמשך אפיה עד שמזהיב ומתקשה מעט.
  8. לקרר לחלוטין את השומשומיות ולהפריד אותן, בזהירות,  אחת מן השנייה.
  9. לאפסן בקופסה/צנצנת  אטומה היטב.   מעדן.
  10. לאחר שתטעמו, לא תקנו בחיים שומשומיות מוכנות. באחריות
  •   חום תנור:
  • תגובות חברים:
    מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
    3
    ראובן מ. (עורך)
    אפשרי, רק לא לקלות את השומשום יותר מדי. קמח מלא מומלץ לחלק לחצי והשאר עמילן (קורנפלור לדוגמא) כדי שלא ייצא קשה מדי.
    2
    האם ניתן להשתמש בקמח ושומשום מלא???
    1
    דפנה (מנוסה)
    ציון 10
    שומשומיות מעולות.כולם אהבו
    שומשומיות שמימיות By , 2009-04-27T11:42:37+03:00 שומשומיות שמימיות עוגיות/חטיפי שומשום Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 400 גרם שומשום 3/4 כוס קמח 3/4 כוס סוכר 1/4 כוס שמן 1/4 כפית מלח 2 ביצים ... Instructions: לחמם תנור ל- 180 מעלות.  לקלות את השומשום במחבת, ללא שמן, עד להזהבה קלה. להיזהר שלא יישרף.  לקרר מעט. לערבב את השומשום עם יתר החומרים. ...
    מתכוני חגים
    כתבות, הדרכה, מידע
    הנצפים ביותר