Pesto
תפריט
ה', 12 דצמ 2019, 12:41
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שכבות של אלונה

שכבות בצק וביניהן קרם    

מאת: תמילושה ::: צפיות: 7006   

עוגת שכבות של אלונה
36 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 4 ביצים
  •  2 כוסות סוכר
  •  5 כוסות קמח
  • חבילת אבקת אפיה
  •  200 גרם חמאה רכה
  •  4 כפות דבש
  • מילוי:
  • שמנת חמוצה מעורבת בסוכר (לכמות הרשומה הזו  - יש צורך ב- 6 גביעים עם כוס סוכר) או קצפת משמנת מתוקה. או כל מילוי אחר. (גבינה עם סוכר,ריבת חלב, גנאש שוקולד ועוד)
דרך הכנה
  1. מפרידים את החלבונים והחלמונים.
  2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר
  3. מוסיפים את החלמונים בערבוב.
  4. מוסיפים חמאה רכה ודבש.
  5. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים חמים על האש, עד שהתערובת נמסה. להיזהר שלא יישרף.
  6. מורידים מהאש ומוסיפים קמח ואבקת אפיה. מערבים היטב ומצננים במקרר לכ-3 שעות.
  7. מוציאים מהמקרר ומחלקים ל-5 חלקים.
  8. מרדדים כל חלק לעובי של כ-½ ס"מ או פחות, לגודל של תבנית אפיה של תנור.
  9. אופים בחום של 160º-170º עד שהבצק זהוב (כ-10 דקות).
  10. מחליפים תבנית ואופים את השכבה השנייה, כך אופים את כל השכבות.
  11. מצננים את השכבות האפויות.
  12. מורחים קרם על השכבה הראשונה, מכסים בשנייה ,שוב קרם וכך הלאה. מסיימים בקרם.
  13. ניתן לקשט את השכבה העליונה, בשוקולד מגורר (לבן או כהה, פתיתי קוקוס, פירורי ביסקוויט וכד')
הערות
1.השכבות סופגות את הנוזלים של השמנת/ קצפת והתוצאה הסופית מעולה. 2.לרדד עם הרבה קמח, רצוי לרדד על גבי נייר אפיה. 3.לחתוך את השוליים הלא ישרים לפני האפיה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
6
למס' 5.
הבצק אכן דביק ודי מעצבן. אבל צריך לקרר אותו היטב לפני הרידוד (ראי סעיף 6). אחרי האפיה הוא...»»
5
עשיתי את המתכון אמש והבצק יצא דביק ולא ניתן לאפייה,לבסוף אפיתי אותו ויצא מרקם של עוגיה קשה.רק לאחר קירור...»»
4
בשקית יש כף של אבקת אפיה
3
כמה כפיות יש בחבילת אבקת אפיה?
2
, רק 2 כוסות סוכר אבל 5 כוסות קמח
1
5 כוסות סוכר? בטוח?
עוגת שכבות של אלונה By , 2009-05-18T16:40:19+03:00 עוגת שכבות של אלונה שכבות בצק וביניהן קרם Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 36 Tags: none Ingredients: - 4 ביצים  2 כוסות סוכר  5 כוסות קמח חבילת אבקת אפיה  200 גרם חמאה רכה  4 ... Instructions: מפרידים את החלבונים והחלמונים. מקציפים את החלבונים עם הסוכר מוסיפים את החלמונים בערבוב. מוסיפים חמאה רכה ודבש. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר