קלצונה
פיצה סגורה

אפיה

קושי: בינוני
» תוספות
מרכיבים
מאפה שכולו יופי ושמחת חיים על בסיס בצק פיצה במילוי בסיסי של מרגריטה (גבינות, עגבניות ובזיליקום) ומגוון מילויים משתנים.
- בצק פוקצ'ה:
- חצי ק"ג קמח לבן
- כף וחצי סוכר
- כף וחצי שמרים יבשים
- חצי כף מלח
- 320 מ"ל מים
- 4 כפות שמן זית
- רוטב עגבניות מעגבניות טריות (4 ק"ג רוטב):
- 6 ק”ג עגבניות אדומות בשלות מאוד (עדיף תמר)
- 3 כפות מלח גס
- 3 גבעולי בזיליקום
- 6 ק”ג עגבניות אדומות בשלות מאוד (עדיף תמר)
- עלי זעתר קצוצים
- מוצרלה מגורדת
- מלח
- פלפל שחור
- ירקות קלויים או זיתים/אנשובי
- עשבי תיבול קצוצים.
דרך הכנה
הכנת הבצק:
הכנת רוטב עגבניות- נפוליטנה:
מבחן הקבלה למסעדה איטלקית הוא הכנת רוטב עגבניות פשוט — מתכון מפתח במטבח השמש.
לפניכם הגרסה שלנו. כדאי להכין ממנו כמות יפה בקיץ, כשהעגבניות (תמר ובכלל) במיטבן — ולהקפיא לשימוש מתמשך. הרוטב המתקבל מתאים לפסטות, מרקים, תבשילים ולכל שימוש שעולה על דעתכם.
חשוב: אל תנסו להכין את הרוטב בשיטה המובאת כאן מכמות קטנה של עגבניות, כי הן צריכות להפריש נוזלים בבישול, ובכמות קטנה קיימת סכנת חריכה.
אופן ההכנה:
1. מסירים את העוקץ מהעגבניות בעזרת סכין קטן ומניחים אותן בסיר גדול בצפיפות, כדי ליצור סביבה לחה ולמנוע חריכה.
2. מניחים את הסיר על אש נמוכה מאוד ומפזרים מלח גס. מבשלים כשעתיים, או עד שהעגבניות מתרככות ומוצפות בנוזליהן. מוסיפים בזיליקום ומבשלים עוד שעה וחצי.
3. מוציאים את העגבניות מהסיר בעזרת כף מחוררת ומעבירים למולי, שיטחן את העגבניות וגם יפריד את הקליפה והגרעינים.
הרכבה:
- מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים את המים והשמן עד להיווצרות בצק אחיד ולא קשה מידי שיידבק מעט לקערה.
- מחלקים ל-4 כדורים ומתפיחים בכיסוי מגבת כ-10 דקות.
הכנת רוטב עגבניות- נפוליטנה:
מבחן הקבלה למסעדה איטלקית הוא הכנת רוטב עגבניות פשוט — מתכון מפתח במטבח השמש.
לפניכם הגרסה שלנו. כדאי להכין ממנו כמות יפה בקיץ, כשהעגבניות (תמר ובכלל) במיטבן — ולהקפיא לשימוש מתמשך. הרוטב המתקבל מתאים לפסטות, מרקים, תבשילים ולכל שימוש שעולה על דעתכם.
חשוב: אל תנסו להכין את הרוטב בשיטה המובאת כאן מכמות קטנה של עגבניות, כי הן צריכות להפריש נוזלים בבישול, ובכמות קטנה קיימת סכנת חריכה.
אופן ההכנה:
1. מסירים את העוקץ מהעגבניות בעזרת סכין קטן ומניחים אותן בסיר גדול בצפיפות, כדי ליצור סביבה לחה ולמנוע חריכה.
2. מניחים את הסיר על אש נמוכה מאוד ומפזרים מלח גס. מבשלים כשעתיים, או עד שהעגבניות מתרככות ומוצפות בנוזליהן. מוסיפים בזיליקום ומבשלים עוד שעה וחצי.
3. מוציאים את העגבניות מהסיר בעזרת כף מחוררת ומעבירים למולי, שיטחן את העגבניות וגם יפריד את הקליפה והגרעינים.
הרכבה:
- מחלקים את הבצק הפוקצ'ה לחלקים של 270 גר' מרדדים לאליפסות.
- מורחים רוטב עגבניות במרכז הבצק ומפזרים גבינה, ירקות קלויים או תוספת אחרת לבחירתכם.
- סוגרים את הבצק מעל המילוי ומהדקים בעזרת האצבעות היטיב.
- מושחים בעזרת מברשת בשמן זית מפזרים עשבי תיבול ומלח גס.
- מחממים תנור ל- 240 מעלות ומכניסים את הקלצונה לאפייה של כ8-10 דקות או עד צבע זהוב כהה
- מוציאים מן התנור ואוכלים חם.
הערות
רוני בלפר ומוטי סופר בעלי RONIMOTTI רוקחים במיוחד לרגל חג השבועות, מתכונים בשילובים מפתיעים של כוכבי החג - מוצרי חלב וגבינה ופירות ומזמינים אתכם, במקום לטרוח, לחגוג עם מנות מסעירות מטופלות בהרבה אהבה, אשר ניתן לאכול, לקחת הביתה או להזמין במשלוח.
הידעתם?
הידעתם?
- על פי התלמוד, בחג השבועות יש להשפיע טוב על הגוף ולא רק על הנפש ולכן אוכלים מאכלי חלב.
- ב 'שיר השירים' התורה נמשלה לדבש וחלב.
- חלב בגימטרייה= 40 : זכר ל40 הימים והלילות ששהה משה על הר סיני.
- רוב החוקרים מסכימים כי הגבינה נוצרה לראשונה במזרח התיכון. ארכיאולוגים גילו שגבינה מחלב פרות או עיזים נעשתה כבר לפני 6000 שנה.
- בתנ"ך מוזכרת הגבינה לראשונה, כאשר שלח ישי את בנו דוד למערכה מול גולית, ונתן ביד בנו עשרה חריצי גבינה לתת אותם לשר האלף, כדי שיוכל לדרוש בשלום אחיו
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- עוגת טירמיסו [אבי מ.] -
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -