Pesto
תפריט
ב', 26 אוק 2020, 09:27
110457 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טירמיסו

   

מאת: RONIMOTTI ::: צפיות: 4908   

טירמיסו
5 מנות
30 דקות עד שעתיים
» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 10 חלמונים
  • 500 מ"ל שמנת
  • 1 חב' בישקוטים
  • 5 כפות גבינת מסקרפונה
  • 200 גר סוכר
  • חצי שוט של ליקר קפה
  • 3 כוסות של אספרסו או קפה שחור מצונן
  • 2 כפות אבקת קקאו
גודל/סוג תבנית: מגש פלסטיק מלבני ( 4-6 אנשים )
(ניתן להכין בכוסות אישיות או בתבנית)
דרך הכנה
  1. מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ויציב.
  2. מקציפים את השמנת עם המסקרפונה במהירות נמוכה עד לאיחוד, מגבירים את המהירות, מוסיפים את שארית הסוכר והליקר ומקציפים לכדי קצפת יציבה.
  3. מאחדים בתנועות קיפול את שתי המסות.
  4. יוצקים חצי מהמסה לתבנית עם שוליים או פיירקס,
  5. טובלים את הבישקוטים בקפה ומסדרים אותם זה לצד זה על גבי הקרם.
  6. יוצקים את שארית הקרם על גבי הבישקוטים ומניחים להתקרר לילה במקרר.
  7. לפני ההגשה מפזרים בעזרת מסננת אבקת קקאו ומגישים.
הערות
רוני בלפר ומוטי סופר בעלי RONIMOTTI‏
הידעתם?

* רוב החוקרים מסכימים כי הגבינה נוצרה לראשונה במזרח התיכון. ארכיאולוגים גילו שגבינה מחלב פרות או עיזים נעשתה כבר לפני 6000 שנה.
* בתנ"ך מוזכרת הגבינה לראשונה, כאשר שלח ישי את בנו דוד למערכה מול גולית, ונתן ביד בנו עשרה חריצי גבינה לתת אותם לשר האלף, כדי שיוכל לדרוש בשלום אחיו
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
1
החלמונים הם ללא חימום (על מנת להרוג סלמונלה ועוד..)?
טירמיסו By , 2009-05-19T11:57:54+03:00 טירמיסו Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 5 Tags: none Ingredients: - 10 חלמונים 500 מ"ל שמנת 1 חב' בישקוטים 5 כפות גבינת מסקרפונה 200 גר סוכר חצי שוט של ליקר קפה ... Instructions: מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ויציב. מקציפים את השמנת עם המסקרפונה במהירות נמוכה עד לאיחוד, מגבירים את המהירות, מוסיפים את שארית הסוכר והליקר ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר