עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד


ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
20 עוגיות סנדויץ' שוקו-שוקו מרוסקות דק
לקרם:
- 175 גרם שוקולד
- 3-4 כפות חלב
- 800 מ"ל גבינת שמנת (4 מיכלים)
- 2/3 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים
- 12 עוגיות סנדויץ' שוקו-שוקו חצויות
דרך הכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני 175 מעלות- ומשמנים תבנית עגולה
- מכינים את התחתית- משטחים בתבנית את העוגיות המרוסקות ויוצרים שכבת בסיס אחידה ושוליים בובה של שני שלישים מגובה התבנית
- קרם הגבינה: ממיסים את השוקולד והחלב במיקרוגל או בבן מרי. מצננים עד שהשוקולד לא חם למגע אך עדיין נוזלי.
- מערבלים במיקסר את הגבינה, הסוכר והווניל כ4 דקות במהירות גבוהה עד למרקם אוורירי, ומנמיכים את המהירות למינימום ומוסיפים את השוקולד עד לערבול מוחלט.
- מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים את הביצים אחת אחת.
- יוצקים מחצית מהקרם לתבנית, משטחים ומסדרים מעליו מעגל של חצאי עוגות ניצבים (לא בשכיבה), ומשקיעים את העוגיות בעדינות לתוך הגבינה.
- יוצקים את שאר התערובת ושוב מסדרים מעל מעגל של עוגיות בולטות מעל הקרם.
- אופים כשעה עד להתייצבות העוגה במרכז, פותחים את דלת התנור ומשאירם את העוגה בפנים עד לצינון.
- עוטפים את העוגה בניילון נצמד ומשירים במקרר ללילה
אפשרויות הגשה:
להקציף מיכל שמנת מתוקה עם כפית סוכר וניל לקצפת יציבה ולערום לצד כל פרוסת עוגה ערימת קצפת.
חום תנור: 175 מעלותהערות
* לשחרור העוגה מהתבנית מעבירים סכין טבולה במים רותחים בדפנות ומשחררים בעדינות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.