לחמניות בצל

20 מנות
אפיה
עתיר קלוריות

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1/2 1 כוסות מים פושרים
1/2 1 כפות שמרים יבשים
1כפות מלח
2 כפות סוכר
4 כוסות קמח לבן (בערך)
1 כף אבקת מאלט*(לא חובה)
2 כפות שמן תירס
ממרח בצל - בהמשך
*להשיג בחנויות לצרכי אפיה
1/2 1 כפות שמרים יבשים
1כפות מלח
2 כפות סוכר
4 כוסות קמח לבן (בערך)
1 כף אבקת מאלט*(לא חובה)
2 כפות שמן תירס
ממרח בצל - בהמשך
*להשיג בחנויות לצרכי אפיה
דרך הכנה
- להמיס בקערה את השמרים והמים. להוסיף לקערה 1/2 1 כוסות קמח ואבקת במאלט אם משתמשים ולערבב היטב ולהניח להתפחה כ 30-40 דקות.
- להוסיף את המלח והסוכר לתערובת. להוסיף 1/2 2 כוסות הקמח והשמן וללוש לבצק קשה מעט וגמיש.
- ליצור מהבצק כדור ולהניח בקערה משומנת קלות להתפחה של כשעה, לתפוח על הבצק פעם אחת במשך ההתפחה.
- להחזיר את הבצק לנפח המקורי, לחלק את הבצק לכדורים במשקל 90 גר' או לכדורים בקוטר 5 ס"מ, לעצב כדור חלק מכל חלק, לשטח את הכדור ולהניח למנוחה של 5 דקות, ליצור שקע במרכז הכדור, לעומק הכדור אבל לא לחורר, למתוח את השוליים ליצירת מעין טבעת בקוטר 10 ס"מ כאשר במרכז יש מעין תחתית, להניח על נייר אפיה בתבנית להתפחה עד להכפלת הנפח.
- מניחים כף ממרח בצל במרכז ומשטחים מעט, מורחים את שולי המאפה בביצה טרופה ומכניסים לאפיה לתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה עד להשחמה יפה.
לממרח בצל:
4 בצלים גדולים קצוצים
1/2 כוס שמן זית או שמן טוב אחר
1 כפית דבש
מכניסים את הבצל למעבד מזון ומעבדים למחית גסה, מוסיפים את הדבש מטגנים את הבצל עד להשחמה בבחישה מדי פעם, מוציאים ומעבירים לכלי מכוסה עד לשימוש.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- תחתית פיצה מהירה ללא שמרים [אבי מ.] - 2 גירסאות לתחתיות פיצה מהירות ללא שמרים
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- סלט תירס [אבי מ.] -
- גולש בורגניון [אבי מ.] - גולש בשר בקר בסיגנון צרפתי.
- טורט לימון [אבי מ.] -
- סלט פלפלים [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -