Pesto
תפריט
ד', 19 מאי 2021, 02:54
110469 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחוח

לחוח פיתות תמניות    

מאת: לינואל ::: צפיות: 5118   

לחוח
14 מנות
שעתיים ויותר
 
מרכיבים
  • 1 ק"ג  קמח
  • 3 כפות קמח מלא
  • 1 כף שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • מים לפי הצורך הבצק צריך להיות כמו לפנקייק
  • בערך 7 כוסות
דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים
  2. מוסיפים את שאר החומרים
  3. בסיום ערבוב הבצק, מכסים במגבת יבשה את קערת הבצק , ומשאירים למשך כ - 1/4 2 שעות לערך עד שיתפח. (ערבוב במערבל יד חשמלי , יחסוך את הזמן לערבוב הבצק, וייתן תערובת יותר טובה).
    ( סך המים בתערובת הבצק , הוא כ- 7 כוסות).

    אופן עשיית רקיק הלחוח על האש

    1. לאחר שהבצק תפח, לוקחים במצקת עמוקה בצק מהקערה, ויוצקים לתוך מחבת טפלון המרוחה בטיפת שמן.
    2. לאחר מכן משטחים את הבצק עם גב המצקת בגלישת הבצק לצדדים בסיבוב. לאחר מכן מניחים את המחבת על להבת אש גבוהה עד שיתבשל פני רקיק הלחוח .
    3. לאחר שפני הבצק התבשל, מכסים את המחבת במכסה, ומניחים אותה על להבת אש קטנה,
    4. עד שישחים תחתית רקיק הלחוח. (להמשך פעולת עשיית רקיק הלחוח הבא , עליכם יהיה לקרר את תחתית המחבת במים קרים).
    5. (מפעם לפעם לערבב את הבצק בתוך הקערה כדי לקבל אחידות תפיחת הבצק)..
    6. ( בסיכום, כמות המנות שמתקבלות הן כ- 14 ).

    בהצלחה ובתאבון
הערות
לעטוף במגבת. אפשר להקפיא
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
במקום קמח מלא אפשר 2 כפות סולת
2
לינואל (מקצוענ/ית)
אפשר בלי קמח מלא
1
אפשר בלי הקמח המלא?
לחוח By , 2009-06-08T13:17:38+03:00 לחוח לחוח פיתות תמניות Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 14 Tags: none Ingredients: - 1 ק"ג  קמח 3 כפות קמח מלא 1 כף שמרים 2 כפות סוכר 1 כף מלח מים לפי הצורך הבצק צריך להיות כמו לפנקייק ... Instructions: ממיסים את השמרים מוסיפים את שאר החומרים בסיום ערבוב הבצק, מכסים במגבת יבשה את קערת הבצק , ומשאירים למשך כ - 1/4 2 שעות לערך עד שיתפח. (ערבוב במערבל יד חשמלי ,...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר