לחמניות רכות
* תמונה להמחשה
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9.1
[17 מדרגים]
מרכיבים
- 1/2 2 כפיות שמרים יבשים
- 1/4 כוס מים חמימים
- 1 כפית סוכר
- 1 כוס (250) חלב חמים*
- 60 גר' חמאה
- 2 כפות סוכר
- 4 כוסות קמח (560 גר')
- 2 כפיות מלח
- חמאה מומסת למריחה.
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים חמימים וכפית סוכר בקערה קטנה, מניחים לתסיסה של 5 דקות.
- מחממים את החמאה והחלב בסיר קטן עד להמסת החמאה, מסירים מהאש ומניחים לצינון.
- מנפים את הקמח לקערה (או קערת מיקסר), מפזרים מעל את הסוכר, יוצרים גומה ויוצקים את השמרים המותפחים לגומה.
- מתחילים לערבב ומוסיפים את החלב והחמאה המומסת, מוסיפים את המלח ומערבבים עד לקבלת בצק רך, חלק ואחיד*.
- מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים כ-5 דקות, ניתן לבצע את כל פעולת הלישה בעזרת המיקסר.
- מעבירים לקערה משומנת קלות, משמנים קלות גם את פני הבצק ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כאשר הקערה מכוסה בניילון.
- טופחים מעט על הבצק ומחלקים ל-16 חלקים, מכדררים כל חלק ומניחים למנוחה של 10 דקות, מרדדים כל כדור לעיגול, מגלגלים למעין כרוכית (רולדה).
- מניחים על נייר אפיה בתבנית תנור במרחק 4 ס"מ בין הלחמניות כאשר החיבור למטה, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור לחום גבוה (200).
- מורחים את הלחמניות המעט חמאה מומסת ומכניסים לאפיה של 15-20 דקות או עד להשחמה יפה של קרום הלחמניות.
-
מוציאים ומצננים על רשת.
* כמות החלב תלויה ברמת הלחות של הקמח, יתכן שיהיה צורך להוסיף מעט חלב.
הערות
- הלחמניות מצוינות להקפאה.
- ניתן להחליף את החמאה במחמאה.
- ניתן ליצור מהבצק צורות לחמניות אחרות - קשר, שמיניה, שבלול וכו'.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
91
ציון 10
89
88
ציון 10
86
ציון 10
85
ציון 1
84
82
75
71
ציון 9
70
68
66
61
ציון 10
56
ציון 5
52
50
49
45
43
ציון 10
37
32
25
23
6
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- 2 חלות מתוקות לשבת [אודם] -
- עוגת שייש שוקולד בחושה [אבי מ.] -
- פשטידה גבינה לשבועות [zadok74] - פשטידה
- ניוקי תפוח אדמה ברוטב שמנת, שום ובזיליקום [חנהל'ה] - מ ו מ ל ץ - טעים ביותר! רוטב מ ש ג ע!
- ריבועי מוקה ואגוזים [אבי מ.] - ללא אפיה
- גולש הונגרי-הודי [אבי מ.] - מה שהופך את גרסת הגולש הזאת לגרסה הודית הוא השימוש בקרי
- פלפלים קלויים במישרה [אבי מ.] -