לחמניות רכות
* תמונה להמחשה

16 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9.1
[17 מדרגים]
מרכיבים
- 1/2 2 כפיות שמרים יבשים
- 1/4 כוס מים חמימים
- 1 כפית סוכר
- 1 כוס (250) חלב חמים*
- 60 גר' חמאה
- 2 כפות סוכר
- 4 כוסות קמח (560 גר')
- 2 כפיות מלח
- חמאה מומסת למריחה.
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים חמימים וכפית סוכר בקערה קטנה, מניחים לתסיסה של 5 דקות.
- מחממים את החמאה והחלב בסיר קטן עד להמסת החמאה, מסירים מהאש ומניחים לצינון.
- מנפים את הקמח לקערה (או קערת מיקסר), מפזרים מעל את הסוכר, יוצרים גומה ויוצקים את השמרים המותפחים לגומה.
- מתחילים לערבב ומוסיפים את החלב והחמאה המומסת, מוסיפים את המלח ומערבבים עד לקבלת בצק רך, חלק ואחיד*.
- מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים כ-5 דקות, ניתן לבצע את כל פעולת הלישה בעזרת המיקסר.
- מעבירים לקערה משומנת קלות, משמנים קלות גם את פני הבצק ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כאשר הקערה מכוסה בניילון.
- טופחים מעט על הבצק ומחלקים ל-16 חלקים, מכדררים כל חלק ומניחים למנוחה של 10 דקות, מרדדים כל כדור לעיגול, מגלגלים למעין כרוכית (רולדה).
- מניחים על נייר אפיה בתבנית תנור במרחק 4 ס"מ בין הלחמניות כאשר החיבור למטה, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור לחום גבוה (200).
- מורחים את הלחמניות המעט חמאה מומסת ומכניסים לאפיה של 15-20 דקות או עד להשחמה יפה של קרום הלחמניות.
-
מוציאים ומצננים על רשת.
* כמות החלב תלויה ברמת הלחות של הקמח, יתכן שיהיה צורך להוסיף מעט חלב.
הערות
- הלחמניות מצוינות להקפאה.
- ניתן להחליף את החמאה במחמאה.
- ניתן ליצור מהבצק צורות לחמניות אחרות - קשר, שמיניה, שבלול וכו'.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


91
ציון 10
89
88
ציון 10
86
ציון 10
85
ציון 1
84
82
75
71
ציון 9
70
68
66
61
ציון 10
56
ציון 5
52
50
49
45
43
ציון 10
37
32
25
23
6
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- עוגת טירמיסו [אבי מ.] -
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -