Pesto
תפריט
ש', 24 אוג 2019, 13:18
110431 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק חומוס וירקות [פרווה]

בתוספת ירקות    

מאת: אם הנסיכות ::: צפיות: 3500   

מרק חומוס וירקות [פרווה]
14 מנות
דל שומן
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 4 כוסות של חומוס מבושל
  • 3 קישואים שטופים ומגוררים
  • 2 בצלים גדולים מגוררים או קצוצים דק
  • 3 גזרים מגוררים
  • 2 תפוחי-אדמה (או אחד גדול) קלוף ומגורר
  • 3 עלי סלרי קצוצים
  • 2 כפות גריסי פנינה מבוררים, שטופים ומושרים קלות
  • 3 כוסות של כרובית שטופה וקצוצה
  • שמן, מלח,  2 כפות אבקת מרק ירקות /עוף
גודל/סוג תבנית: סיר של 5 ליטר
דרך הכנה
  1. על להבה גדולה מאדים את הבצל, לאחר הוספנו את השמן לסיר וחיממנו אותו.
  2. נוסיף את כל הירקות הקצוצים , נבחש קלות.
  3.  נוסיף את גרגירי החומוס.
  4. נוסיף 4 ליטר מים רותחים (אפשר גם מי ברז).
  5. נכסה הסיר ונעקוב עד לזמן הרתיחה.
  6. נקטין הלהבה, נוסיף  מלח גס, מעט פלפל שחור ואת אבקת המרק. נבחש קלות-אם סמיך אפשר להוסיף עוד מעט מים, תלוי במידת הסמיכות שאנו מבקשים/אוהבים.
  7. נוסיף את גריסי הפנינה, נבחש ונכסה הסיר.
  8. נבשל עוד כ-45 דקות על להבה קטנה.
הערות

-החומוס יתבשל מצוין בתוספת של כפית אבקת סודה לשתייה. אינו משאיר טעם לוואי והגרגר -רך כחמאה.

-בנותיי אוכלות מרק זה ביום קיץ לוהט, כשבבית קריר, אפשר להוסיף קרוטונים.

-הגריסים, יש לציין מסמיכיםאת המרק ומצויינים למרק חורפי סמיך; לכן, אפשר לוותר עליהם בקיץ או להוסיף כף וחצי ולא את הכמות המלאה.

-כל-כך טעים שבאותו יום הקטנטנות חיסלו וביקשו שאכין גם ליום המחר. לבריאות!

אין תגובות עדיין
מרק חומוס וירקות [פרווה] By , 2009-07-28T19:06:42+03:00 מרק חומוס וירקות [פרווה] בתוספת ירקות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 14 Tags: none Ingredients: - 4 כוסות של חומוס מבושל 3 קישואים שטופים ומגוררים 2 בצלים גדולים מגוררים או קצוצים דק 3 גזרים מגוררים 2 תפוחי-אדמה (או אחד גדול... Instructions: על להבה גדולה מאדים את הבצל, לאחר הוספנו את השמן לסיר וחיממנו אותו. נוסיף את כל הירקות הקצוצים , נבחש קלות.  נוסיף את גרגירי החומוס. נוס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר