לחמניות מטוגנות לפריקסה

8 מנות
טיגון עמוק

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
1 קג' קמח
1 ביצים
1/2 כוס שמן
50 גרם שמרים טריים או 2 כפות יבשים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
¼ 2 כוסות מים
1 ביצים
1/2 כוס שמן
50 גרם שמרים טריים או 2 כפות יבשים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
¼ 2 כוסות מים
דרך הכנה
מערבבים את כל החומרים במיקסר או קערה עד לקבלת בצק רך, הבצק צריך להיות רך אך לא דביק, מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכוסה לתפיחה של שעה, טופחים על הבצק ומחזירים לגודל המקורי.
מחלקים את הבצק ל-8, יוצרים מכל חלק לחמניה מאורכת ומניחים ללחמניות לתפוח כשעה.
מחממים שמן לטיגון עמוק, מטילים בעדינות את הלחמניות לשמן החם ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה קלה, מוצאים על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן ומצננים.
חותכים כל לחמניה לאורך וממלאים במלית הרצויה:
טונה
לימון מוחמץ
תפוחי אדמה מבושלים ופרווסים
הריסה או כל רוטב חריף אחר
ביצים קשות
זיתים
חצילים מטוגנים
פלפלים חריפים מטוגנים
סלט ירקות
מחלקים את הבצק ל-8, יוצרים מכל חלק לחמניה מאורכת ומניחים ללחמניות לתפוח כשעה.
מחממים שמן לטיגון עמוק, מטילים בעדינות את הלחמניות לשמן החם ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה קלה, מוצאים על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן ומצננים.
חותכים כל לחמניה לאורך וממלאים במלית הרצויה:
טונה
לימון מוחמץ
תפוחי אדמה מבושלים ופרווסים
הריסה או כל רוטב חריף אחר
ביצים קשות
זיתים
חצילים מטוגנים
פלפלים חריפים מטוגנים
סלט ירקות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרוסטיני עם טפנד זיתים שחורים ופלפלים קלויים [שף אמיר מרקוביץ'] - ב-3 צבעים בשמן הרב דה פרובנס
- עוגת שוקולד טובה [אבי מ.] - עוגת שוקולד מצוינת לכל מטרה
- עוגת גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת גבינה שוקולד מריר בציפוי קרם שוקולד.
- פסטה ברוטב דלעת [אבי מ.] -
- חזה עוף ברוטב תאנים [אבי מ.] -
- מוס לימונצ'לו [אבי מ.] -
- מאפה איטריות וירקות [אבי מ.] -