עוגת גבינה שוקולד בננות
למכורים לעוגות גבינה ולשוקולד-השילוב האולטימטיבי.
אפיה משולב
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» או קפה
מרכיבים
לבצק:
- 2 כוסות פירורי בסקויט פתי בר שוקו-כ-2/3 חבילה.
- 100 גרם חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר
- 1 גרידת קליפת לימון שלם
- 2 כפות קוקוס טחון
- 100 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקים
- 240 גרם גבינת שמנת טבעית
- 3 כפות טובות קמח לבן (לא תופח!!!)
- 4 ביצים גדולות
- 3/4 כוס סוכר
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- 2 כפיות תמצית וניל משובחת
- 2 בננות בשלות
- 4 כפות ויסקי שיבס ריגל
- 1/2 כוס קוקוס טחון.
דרך הכנה
הכנת הבצק:
- טוחנים במעבד מזון לא עד דק.
- מערבבים בקערת עבודה את כל מרכיבי הבצק עד שהכל רטוב.
- מכניסים לתבנית האפייה עם נייר אפייה בתחתית. מהדקים היטב. לא חובה שוליים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-8 דקות.
- מוציאים ומקררים.
- שוברים את השוקולד לתוך קערת זכוכית או מתכת. מניחים על סיר עם מים רותחים וממיסים תוך כדי עירבוב עד לקבלת עיסה חלקה.
- מועכים את הבננות בתוך סיר קטן, מוסיפים את הויסקי ומבשלים תוך כדי עירבוב כ-3 דקות לאידוי האלכוהול.
- מקציפים בקערת עבודה גדולה את גבינת השמנת עם הסוכר עד קבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים הקמח ו-2 ביצים וממשיכים להקציף.
- מוסיפים את השמנת החמוצה, תמצית הוניל ועוד 2 ביצים ומקציפים עד קבלת עיסה חלקה.
- מפרידים 2 כוסות מהבלילה.
- מוסיפים לבלילה הגדולה את השוקולד והבננות ומערבבים היטב. שופכים הבלילה החומה על הבצק.
- מכניסים את התבנית לתבנית גדולה יותר עם מים עד החצי ואופים 35 דקות.
- בינתיים מערבבים שארית הבלילה עם הקוקוס.
- בתום האפייה הראשונה שופכים את יתרת הבלילה לתבנית ומחזירים לאפייה של עוד 25 דקות.
- מרכז העוגה צריך להיות רטוב והשוליים יבשים.
- מקררים כשעתיים ואז מכניסים למקרר ל-6 שעות לפחות.
הערות
למכורים הכבדים לשוקולד, ניתן להשתמש רק בשוקולד מריר.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- סלט גזר פיקנטי [אבי מ.] - באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר
- תפוחי עץ מבושלים [אבי מ.] - כתחליף לאפית התפוחים בתנור
- ריבת רימונים [אבי מ.] -
- טרפלס שוקולד חלב [אבי מ.] -
- סלט עוף חם ברוטב דבש [אבי מ.] -
- עוגת קקאו כהה קלת הכנה [אבי מ.] -
- לחם שיפון [אבי מ.] - לחם מקמח לבן וקמח שיפון.