לזניה בטטה
פסטות


מרכיבים
- בטטה אחת פרוסה בעובי חצי ס"מ מבושלות מעט
- 1 שמנת לבישול
- 1 בצל קצוץ
- כפית חמאה
- 5 שיני שום קטוש
- גבינה בולגרית מגורדת
- פרמזן מגורד
- גבינה צהובה מגורדת
- כף אבקת פיטריות
- כף מרק בצל
- אגוז מוסקט
- פילפל שחור
דרך הכנה
- לטגן את הבצל עד השחמה בחמאה להוסיף באמצע את השום הקטוש, להוסיף את השמנת לבישול ומעט מים לטבל באבקת פטריות ואבקת בצל פלפל שחור ואגוז מוסקט לפי הטעם לבשל יחד הייטב
- לסדר דפי לזניה בתבנית על כל עלה לפרוס עיגולי בטטה לפזר גבינה בולגרית (ניתן להוסיף עוד גבינות לפי הטעם) לשפוך מהרוטב וכך להמשיך, שיכבה אחרונה דף לזניה מעליו רוטב וגבינה פרמזו וצהובה מגורדת
- להכניס לתנור סגור על חום חזק-בנוני למשך 45 דקות ולפתוח ל-5 דקות אחרונות
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגיות שיבולת שועל וצימוקים [אבי מ.] - עוגיות בריאות רכות
- פטריות מוקפצות ברוטב דבש וסויה [אבי מ.] -
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.
- מרק אפונה ירוקה [אבי מ.] -
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- שולה (אוכל בוכרי) [דלידהברדו] - ארוחת צהרים חורפית
- סלט כרוב ברוטב בלסמי שום ודבש [tommf] - סלט חגיגי, קריספי ומפתיע המתאים לכל ארוחה