Pesto
תפריט
ב', 09 דצמ 2019, 16:05
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קציצות עוף וחומוס [טחון]

מתכון פרסי    

מאת: אם הנסיכות ::: צפיות: 3539   

* תמונה להמחשה מאת מורית מנשרוף
קציצות עוף וחומוס [טחון]
15 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 800 גר' בשר עף טחון טרי
  • בצל גדול מגורר+רבע קצוץ למרק/רוטב הקציצות.
  • 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ומסוננים וטחונים/גרגרים מקופסה מסוננים וטחונים/ לא מבושלים אך טחונים דק
  • מלח, פלפל, כורכום, שמן
  • 4 גבעול סלרי
  • אבקת מרק עוף (אל תגלו לאימי...)
  • 4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות עבות
  • אפשרי: כפית וחצי תבלין קציצות מוכן
גודל/סוג תבנית: סיר בגדול בינוני-גדול
דרך הכנה
  1. בקערה לתת את הבשר הטחון, הגרגרים, מלח, פלפל, ובצל קצוץ ולערבב היטב. לשלוחל מקרר לחצי שעה או יותר 
  2. במקביל, לחמם סיר הבישול, להוסיף שלוש כפות שמן (סויה/קנולה), לאדות רבע בצל קצוץ בצל, להוסיף מים רותחים, לצבוע את המים בכורכום (תבלין בריא !) כשהמים רותחים:
  3. להוציא את קערת העיסה וליצור קציצות גדולות, להניח בסיר.
  4. לכסות את הסיר לכמה דקות ואחר, להוסיף את פרוסות תפוחי-האדמה.
  5. לבשל על להבה בינונית למשך כעשרים דקות ואחר להנמיך הלהבה לארבעים וחמש דק'.
  6. מצוין ובריא לילדים. לא חייבים לגלות להם שאלו הן קציצות עוף וחומוס.
  7. אפשרי ורצוי להגיש עם אורז פשוט, לבן.
  8. בתיאבון ולבריאות!
הערות
-למדתי את המתכון מאחותי ריקה, שלמדה מחמותה. ייתכן שהמתכון המקורי הוא שונה במקצת, העיקרון נשמר!
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
קציצות עוף וחומוס [טחון] By , 2009-10-09T11:38:20+02:00 קציצות עוף וחומוס [טחון] מתכון פרסי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 15 Tags: none Ingredients: - 800 גר' בשר עף טחון טרי בצל גדול מגורר+רבע קצוץ למרק/רוטב הקציצות. 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ומסוננים וטחונים/גרגרים מקופסה מסוננים וטחונים/ לא מבושל... Instructions: בקערה לתת את הבשר הטחון, הגרגרים, מלח, פלפל, ובצל קצוץ ולערבב היטב. לשלוחל מקרר לחצי שעה או יותר  במקביל, לחמם סיר הבישול, להוסיף שלוש כפות שמן (סויה/קנולה), לאדות ר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר