Pesto
תפריט
ו', 16 אפר 2021, 23:50
110469 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק אפונה של אמא

   

מאת: adi111 ::: צפיות: 5034   

מרק אפונה של אמא
שעתיים ויותר
 
מרכיבים
  • 1/5 קילו אפונה יבשה
  • 3-4 בצלים חתוכים לשמיניות
  • 3-4 גזרים קלופים ופרוסים לטבעות רחבות
  • 2-3 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ בערך
  • 4-5 שיני שום מעוכות
  • מלח ופלפל שחור טחון
דרך הכנה
  1. משרים את האפונה במים לכשעתיים ומחליפים את המים באמצע (אפשר לקצר את זמן ההשריה)
  2. מכניסים את האפונה לסיר עם הבצל, השום והגזר, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מוציאים את הקצף שנוצר ובמקביל במידת הצורך מוסיפים מים. ממשיכים כך עד שהאפונה מפסיקה להפריש קצף.
  3. מנמיכים להבה לאש קטנה ומבשלים עד שהגזר מתרכך.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עד התרככות. האפונה אמורה להתרכך לגמרי עד כדי התפוררות.
  5. מתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות
הערות
אמא שלי הייתה מוסיפה גרונות הודו למרק, זה מאוד מעשיר אבל אני לא מסוגלת לגעת בגרונות לא מבושלים אז ויתרתי. אפשר גם להוסיף פרוסות של נקניקיות או קבנוס.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
אפשר להוסיף כפית שטוחה של אבקת סודה לשתיה לקיצור זמן הבישול ואפשר להוסיף במקום גרונות, קורקבנים, למי...»»
מרק אפונה של אמא By , 2009-10-13T19:32:57+02:00 מרק אפונה של אמא Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 1/5 קילו אפונה יבשה 3-4 בצלים חתוכים לשמיניות 3-4 גזרים קלופים ופרוסים לטבעות רחבות 2-3 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ... Instructions: משרים את האפונה במים לכשעתיים ומחליפים את המים באמצע (אפשר לקצר את זמן ההשריה) מכניסים את האפונה לסיר עם הבצל, השום והגזר, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה על להבה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר