עלי תרד ממולאים
מתכון של חמותי האיטלקיה
* עלי תרד
5 מנות
30 דקות עד שעתיים
מרכיבים
- 1/2 ק"ג עלי תרד גדולים
- 50 גר' חמאה
- 1/2 1 כוסות ריזוטו (אורז עגול)
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
- מלח פלפל
- מעט אגוז מוסקט
דרך הכנה
- מבשלים את הריזוטו לפי הוראות היצרן.
- ממיסים במחבת את החמאה מוסיפים את הריזוטו ומערבבים.
- מוסיפים תוך כדי בחישה את מעט מהיין ובוחשים עד שכל נוזלים נספגים. ממשיכים להוסיף בהדרגה את היין, החלב והשמנת לסירוגין, בכל פעם קצת תוך כדי בחישה מתמדת.
- מוסיפים את הגבינה ומתבלים מערבבים עד שהגבינה נמסה. מסירים מהאש ומצננים.
- מניחים 3 עלי תרד זה ליד זה בחפיפה מניחים כף מהתערובת מגלגלים לצורת סיגר.
הערות
אפשרי להשתמש באורז לבן רגיל אם אין ריזוטו.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- עוגת סברינה [anat38] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -