לחם שום / ספוג, ללא לישה
ידוע כלחם-שום החדש של פיצה האט, מתאים גם למטבלים
* צילום התוצאה

14 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» מתאבנים» או צהריים - ערב
מרכיבים
בסיס מענג ללחם השום המוגש ב-Pizza Hut בחו"ל (לא הטוסט היבש המוכר בארץ), מתאים גם כפרוסות למטבלים, להחזקת אורחים מרוסנים עד המנה העיקרית או לטוסטים אווריריים עם ריבה או תוספת אחרת. אין צורך בלישה. עוד מתכון שאני מביא מהמזרח...
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1/2 כוס אבקת חלב דל שומן
- 1 כוס מים
- 1 שקית שמרים יבשים (2 ורבע כפיות שמרים יבשים)
- 2 כפיות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה
לתיבול - 1 כף חמאה מומסת
- 1 שום מעוך דק
- 1 כפית פטרולזיה יבשה או אורגנו
- מעט שומשום לקישוט
דרך הכנה
- לערבב היטב את הקמח, אבקת החלב, הסוכר והשמרים
- בכלי נפרד לטרוף היטב את הביצה
- להוסיף לביצה את המלח והמים ולטרוף נמרצות כדקה
- להוסיף את התערובת הנוזלית ליבשה ולערבב היטב
- לכסות ולהמתין להכפלת הנפח או כ-1 שעה
- לערבב היטב ומיד ליצוק את התערובת לתבני/ות
- להמתין עוד כ-20 דקות (משופשפים בלחמים וקצרי זמן יוכלו לוותר על השלב הזה)
- לאפות בתנור כ-8 דקות בחום של 200 מעלות ולאחר מכן כחצי שעה-40 דקות על 180 מעלות או עד ששחום למעלה.
- * התפיחה בתערובת נכונה אמורה לעבור מחצי גובה התבנית עד מעבר לגובה הדפנות.
הערות
הגשה כלחם שום קלאסי:
לחתוך לפרוסות ולקלות בטוסטר ללא מעיכה.
הלחם עצמו מאוד משביע, אם יוכלו ממנו הרבה לפני הארוחה, לא יגמרו אותה... :)
ניתן לשנות כמויות בהתאם.
- ממיסים חמאה ומערבבים עם שן שום מעוכה ופתיתי פטרוזיליה מיובשת או אורגנו, מורחים או מטפטפים את התערובת מעל הלחם בנדבנות.
- לפזר זרעי שומשום מעל
- לאחר שהתקרר, חותכים בסכין דק וחד לפרוסות לא עד למטה (עד קצת לפני התחתית כדי שכולן תעמודנה כלחם אחד). ניתן לחתוך לפני מריחת החמאה
לחתוך לפרוסות ולקלות בטוסטר ללא מעיכה.
הלחם עצמו מאוד משביע, אם יוכלו ממנו הרבה לפני הארוחה, לא יגמרו אותה... :)
ניתן לשנות כמויות בהתאם.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- רוטב אלף האיים [אבי מ.] - ליציקה על סלטי ירקות, סלטים ירוקים, בשר מעושן קר.
- סופלה שוקולד חם [עופר השף] -
- מוסקה של פסח [אבי מ.] - מתכון של רפי אהרונוביץ', מועדון הקצבים של מועצת הבקר.לא המוסקה הרגילה עם שכבות חצילים אבל ניתן בהחלט לגוון לפי ההצעות מטה.
- טרטלטים אגוזים [אבי מ.] - טרטלטים מבצק פריך במלית אגוזים מקורמלים בטעם דבש.
- חלב ממותק מרוכז [אורן בר] - בסיס לריבת חלב,בריגדרוס ושאר ממתקים
- פשטידת תפו"א וגבינות [אבי מ.] -