הסופגניה הקלאסית
באדיבות "פרווה" - ספר מתכונים בהוצאת אורנית

30 מנות
טיגון עמוק

קושי: קל הכנה
» עוגות אישיות
מרכיבים
הסופגניה הקלאסית, גבוהה ואורירית, בהשחמה זהובה, עם פס לבן באמצע, במלית המסורתית הכי מוצלחת - ריבה אדומה חמצמצה ומשובחת, מפודרת אבקת סוכר, ממש מעוררת התפעלות, להיט שמחת חג החנוכה
- 1 ק"ג קמח
- ½ כוס סוכר
- 50 גר' שמרים (1 שקית שמרית)
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 ביצה
- 4 חלמונים
- 3 כפות שמן קנולה
- ½ 1 כוסות מים פושרים
- 1 כף ברנדי
- 1 כפית תמצית וניל אמיתי
- גרדת לימון דקה
-
שמן קנולה לטיגון עמוק
למילוי: -
ריבת תות/ פטל/ פירות יער איכותית
לקישוט: - אבקת סוכר
דרך הכנה
- מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח, הביצה החלמונים, המים, השמן, תמצית וניל, הברנדי, וגרדת הלימון, במהירות נמוכה 3 דקות.
- מגבירים את המהירות ומערבלים 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
- מחלקים את הבצק ל - 30 חתיכות אחידות, ומגלגלים בידיים לכדורים בגודל 5 ס"מ.
- מניחים את כדורי הבצק בתבנית על נייר אפייה משומן היטב במרווחים שווים ביניהם ומכסים בעדינות בניילון נצמד, לא צמוד מדי כדי שהבצק יוכל לתפוח. מניחים כ- 3 שעות במקום חמים, עד להכפלת הנפח.
- בסיר רחב ושטוח, מחממים שמן בגובה 5 ס"מ. בודקים אם השמן חם על ידי הכנסת שיפוד עץ לתוכו. כאשר נוצרות סביבו בועות, השמן מוכן לטיגון.
- בעזרת מרית מרימים כדור בצק תפוח, ומכניסים בזהירות לסיר, על הצד העליון.
- מטגנים 4 סופגניות כל פעם, כ- 2 דקות, והופכים לצד שני לטיגון של 2 דקות נוספות עד להזהבה, השחמה קלה עם פס לבן באמצע.
- מוציאים ומניחים על נייר סופג, מצננים כמה דקות.
- ממלאים שק זילוף עם פייה דקה, בריבה אדומה, דוקרים במרכז הסופגניה וממלאים.
- זורים מעל אבקת סוכר, דרך מסננת דקה, ומגישים חם,
- חג שמח!
הערות
"פרווה" הוא ספר מתכונים חדש של הוצאת אורנית שכולל 300 מתכונים קלים להכנה של דברי מאפה ללא בשר או חלב. הספר מתאים לשומרי כשרות וכן למי שמארחים מעת לעת אנשים שמקפידים על הפרדה בין בשר וחלב ורוצים להתחשב בהם ולאפשר להם להנות מהכיבוד עם שאר האורחים.
המתכונים נאספו במשך שנים על ידי מירי ליבוביץ' שרוסטר ששמה דגש על בחירת מרכיבים איכותיים, בלי להתפשר על תחליפים שפוגעים בטעם
המתכונים נאספו במשך שנים על ידי מירי ליבוביץ' שרוסטר ששמה דגש על בחירת מרכיבים איכותיים, בלי להתפשר על תחליפים שפוגעים בטעם
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת שייש בננה ושוקולד [אבי מ.] - עוגת בננות בתוספת שוקולד בדוגמת עוגת שייש.
- כבד עוף בתפוחים [אבי מ.] -
- גרטן כרובית [אבי מ.] -
- פאי מוס שוקולד [אבי מ.] - תחתית אגוזים ומלית שוקולד במרקם מוס
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- בייגלה ירושלמי [הילה16] - לחמניות בדיוק כמו במאפיה שווה להכנס ולנסות
- מעדן תפוזונים [אבי מ.] - מעדן תפוזונים (קומקווט).