לחמניות תפוחי אדמה

16 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1 קג' קמח
50 גר' שמרים טריים
1/2 כוסות מים פושרים
100 גר' מרגרינה מומסת
1/2 כוס מחית תפוחי אדמה
2 ביצים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
50 גר' שמרים טריים
1/2 כוסות מים פושרים
100 גר' מרגרינה מומסת
1/2 כוס מחית תפוחי אדמה
2 ביצים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
דרך הכנה
- מפוררים את השמרים וממיסים ב 1/2 כוס מים ומניחים לתסיסה של 5 דקות.
- בקערת מעבד מזון או מיקסר שמים את כמות הקמח פחות כוס, מוסיפים את תערובת השמרים, המים והסוכר ומפעילים.
- מוסיפים את המחית, הביצים והמרגרינה ולבסוף את המלח עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, באם יש צורך מוסיפים עוד קמח.
- מעבירים את הבצק לשקית ניילון גדולה ומאחסנים במקרר למשך לילה.
- מחלקים את הבצק ליחדות לפי הגודל הרצוי(בערך 16 יחידות) ומגלגלים לכדורים, מניחים על נייר אפיה בתבנית ומורחים במעט ביצה טרופה ומעל מפזרים שומשום.
- מניחים לתפיחה של שעתיים או עד להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ-20 דקות או עד להשחמה קלה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- צמת שוקולד [אבי מ.] - לא מבצק שמרים
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- מרק עדשים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- עוגות שוקולד "לבה" [אבי מ.] - עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה