צ'יאבטה Ciabetta

2 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9
[1 מדרגים]
מרכיבים
1/4 2 כפיות שמרים יבשים או 15 גר' שמרים טריים
1/4 כוס מים חמימים
1/4 1 כוסות + 2 כפות מים חמימים
3/4 3 כוסות קמח
1/2 1 כפיות מלח
1/4 כוס מים חמימים
1/4 1 כוסות + 2 כפות מים חמימים
3/4 3 כוסות קמח
1/2 1 כפיות מלח
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים ומשהים ל-5 דקות, מערבבים את השמרים עם הקמח, מים, ולבסוף מוסיפים את המלח, לשים לבצק אחיד, הבצק צריך להיות דביק ורך.
- מכסים ומניחים לתפיחה של שעה וחצי.
- מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק לשניים, מקמחים מעט כל חלק ויוצרים מלבנים בגודל 10 ס"מ על 15 ס"מ, מניחים על מגש או תבנית מקומחת ומשאירים לתפיחה שניה של שעה וחצי. מכסים את הבצק במגבת מקומחת.
- בעדינות מרימים את הבצק ומותחים מהקצוות לאורך של 30 ס"מ בערך ומניחים על המגש המקומח לתפיחה שלישית של 30 דקות.
- מחממים את התנור לחום גבוה, מניחים בתנור תבנית מקומחת כדי שתהיה חמה. מרימים בעדינות בעזרת לוח דק את הג'יאבטות ומחליקים בעדינות על התבנית בתנור, זורקים על תחתית התנור מספר קוביות קרח וסוגרים מיד.
- אופים בתנור שחומם לחום גבוה עד לקבלת גוון זהוב כהה, כ-10 דקות, מוציאים ומצננים. קוביות הקרח הנמסות יוצרות אדים בתנור אשר יוצרים את הקרום הקשה והפריך של המאפה. לא להשתמש באפית טורבו.
הערות
במתכון המקורי מכינים בצק שהוכן משאור, בצק שהוחמץ למספר ימים ולאחר מכן מוסיפים אותו לשאר המרכיבים, כך מתקבל הטעם והמרקם המיוחד לצ'יאבטה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- הכנת בצק פאי [אבי מ.] - הכנת בצק למאפי פאי בשכבה אחת או שתי שכבות.
- טרפלס תפוז [אבי מ.] - טרפלס שוקולד מריר בטעם תפוז
- ביסקוצו'ס - כעכים מלוחים [אבי מ.] - כעכי שמרים מלוחים, נקראים גם כעכים מזרחיים או כעק.
- עוגת גבינה לימון ושמנת [אבי מ.] -
- עוגת נס קפה וברנדי [חנהל'ה] - עוגה נ ה ד ר ת - מומלץ להגיש יום לאחר ההכנה
- עוגת סולת במילוי אגוזים [אבי מ.] - שמה המקורי של העוגה "טשפשטי" או "הריסה"
- עוגות שוקולד אישיות [אבי מ.] - עוגות שוקולד אישיות ללא קמח במלית גנאש