ארטישוק בשמן זית ולימון
5 מנות
30 דקות ופחות
מרכיבים
- 20 תחתיות ארטישוק (אפשרי גם של סנפרוסט)
- מיץ מחצי לימון
- 2 שיני שום פרוס דק
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח גס
- פלפל אנגלי שחור
- מים
- תבנית קוביות קרח
דרך הכנה
- חותכים את תחתיות הארטישוק לפרוסות
- מרתיחים מים בסיר ומבשלים את תחתיות הארטישוק 10 דקות מסננים ומעבירים לקערה עם מים וקוביות קרח לכמה שניות ומסננים.
- במחבת מחממים את שמן הזית על אש קטנה ומוסיפים את השום ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הארטישוק ומקפיצים עם השום חמש דקות ומסירים מהאש.
- מתבלים במלח ופלפל ושופכים את מיץ הלימון.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- קבב רומני [אבי מ.] -
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- עוגיות לחיצה [אבי מ.] - במכשיר לחיצת עוגיות
- עוגת צימוקים [אבי מ.] - עוגת צימוקים בחושה מצוינת לקפה.
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -
- קרפציו סלק [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק