Pesto
תפריט
ב', 26 אוק 2020, 08:43
110457 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פיתה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12563   

פיתה
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» ארוחה קלה
 
מרכיבים
50 גר' שמרים טריים (2 כפות שמרים יבשים)
3 כפיות סוכר
1/4 כוס מים חמימים
1 כף שמן
2 כפית מלח
1 קג' קמח לבן רגיל
1/4 2 כוס מים פושרים
דרך הכנה
  1. להמיס את השמרים ב-1/4 כוס מים וכפית סוכר ולהתפיח כ-10 דקות. ליצור גומה בקמח ולהוסיף את השמרים המותפחים.
  2. להוסיף את כמות המים השניה ולערבב, להוסיף את השמן ולבסוף את המלח.
  3. ללוש לבצק. להפוך על משטח מקומח ולהמשיך ללוש כ-8-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד חלק וגמיש. אם הבצק דביק יש להוסיף מעט קמח.
  4. לשמן מעט קערה ולהניח את כדור הבצק בתוכה להפכו מס' פעמים בכדי שיצופה במעט שמן, לכסות את הקערה במגבת לחה מעט, ולהניח להתפחה כשעה או עד לקבלת נפח כפול מהנפח המקורי.
  5. לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי.
  6. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100-120 גר'. משטחים/מרדדים כל כדור לעיגולים בעובי 1 ס"מ ומניחים על משטח מקומח לתפיחה של 20 דקות.
  7. מחממים את התנור לחום גבוה, מניחים תבנית תנור הפוכה בשליש העליון של התנור שתהיה חמה.
  8. עובדים עם 3-4 יחידות בו זמנית, פותחים את התנור ומניחים 3-4 יחידות על התבנית החמה וסוגרים.
  9. הפיתה מוכנה כאשר היא תופחת למעין כדור ומזהיבה מעט.
  10. מוצאים ומניחים לצינון, ממשיכים באותו התהליך עם שאר היחידות. יש לשמור על טמפרטורת תנור גבוהה אחרת הפיתות לא תתפחנה, יש לסגור את דלת התנור מיד לאחר כל פעולה.
הערות
  • ניתן להשתמש במשטח אבן לאפית לחמים או פיצות.
  • קיים גם תנור חשמלי עגול מיוחד לאפיית פיתות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
21
ראובן מ. (עורך)
בצקים שכאלה אופים בחום אופף גבוה. 200 מעלות ומעלה.
מיקום המאפה תלוי במיקום החום המאוזן ביותר בתנור...»»
20
האם להשתמש במקור חום העליון(גריל) של התנור או בתחתון. האם אפשר וכדאי בטורבו? אם כן, בכמה מעלות חום? תודה
18
האם ניתן להחליף בקמח מלא? תודה
17
יש מתכון לפיתות מקמח מלא?
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מצטער, פיתה עיראקית מכינים מקמח מיוחד ורק בטאבון מיוחד, כל דבר אחר יהיה חיקוי לא טוב.
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בקרוב.
13
הי אבי, אשמח מאוד לקבל ממך מתכון ללחם תירס תודה רבה רבה
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בעיה לאפות פיתות בטוסטר אובן מכיוון שבפתיחת דלת הטוסטר יש איבוד חום גדול, פיתה נאפית בחום גבוה, היא חייבת...»»
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
200°-220°.
10
כמה זמן צריך ובאיזה חום בדיוק?
8
תודה רבה
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
1/4 כוס להתפחת השמרים ועוד 1/4 2 כוסות לבצק, סה"כ 1/2 2 כוסות.
6
בבקשה קוראים יקרים כמה מים?? 2 כוסות? שתיםם ורבע???
5
תודה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן לאפות על אבן אפיה.
3
שלום פסטו

האם אפשר לאפות על טנדר(אבן)
פיתה By , 2005-03-28T07:47:26+02:00 פיתה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 50 גר' שמרים טריים (2 כפות שמרים יבשים) 3 כפיות סוכר 1/4 כוס מים חמימים 1 כף שמן 2 כפית מלח 1 קג' קמח לבן רגיל 1/4 2 כוס מים פושרים... Instructions: להמיס את השמרים ב-1/4 כוס מים וכפית סוכר ולהתפיח כ-10 דקות. ליצור גומה בקמח ולהוסיף את השמרים המותפחים. להוסיף את כמות המים השניה ולערבב, להוסיף את השמן ולבסוף את המלח. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר