צימגוז - עוגה לטו בשבט
עוגת צימגוז/עליזה מהאתר של קיצי

15 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 200 גרם אגוזי מלך שלמים (אפשר לגוון עם פיסטוק, שקדים, פקאנים..)
- 200 גרם צימוקים (אפשר לגוון בתערובת פירות יבשים קצוצים גס)
- 6 כפות סוכר
- 6 כפות קמח
- 2 ביצים
- חצי כוס מיץ תפוזים [הוספה שלי]
דרך הכנה
- מערבבים את כל המצרכים יחד
- יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק (לא משומנת)
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30-40 דקות
- מכניסים למקפיא לשעה
- מוציאים ופורסים לפרוסות דקיקות.
- מאפסנים בקופסה או במקפיא.
* העיסה נראית כמו יציקה ככה זה צריך להיות.
* למרקם קריספי כמו ביסקוטי: לאחר הפריסה לסדר בתבנית ולהחזיר לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות ל- 15-20 דקות.
הערות
- להשגיח באפיה
- ניתן לפרוס ולהכניס שוב לתנור כדי שזה יהיה קרספי יותר... כמו קרוקה!
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


5
2
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.