כופתאות בורגול בסלק
עסיסיות ואדמדמות, בשרי או צמחוני
* צילום התוצאה

20 מנות
בישול

קושי: בינוני
» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 200 גרם בורגול גרוס בינוני-דק, להספיג במים כל עוד הוא סופג (כשעתיים), לסנן ולסחוט כמה שאפשר
- 1 סלק
- 1/2 כוס עמילן (השתמשתי בעמילן אורז)
- 1/2 כוס קמח רגיל
- בצל גדול אחד
- 2 כוסות רסק עגבניות
- 4 כוסות מים (בערך, לפי תכולת המחבת)
מילוי בשרי (מילוי סטנדרטי):
- בשר טחון מטוגן עם חתיכות בצל ושום, פלפל, מלח וכמון לפי הטעם, לנקז מנוזלים ולהניח בקערה
מילוי צמחוני - פתיתי שפע שהושמו 20 דקות במים רותחים. הסוג הקטן ביותר או לטחון את הסוג הגדול לאחר השלב הבא
- מומלץ להוסיף להשרייה הנ"ל 2 פלחים של עגבנייה מיובשת.
- לסחוט ולסנן היטב מהמים!
- להוסיף תבלינים, מעט בצל ושום קצוצים דק, מלח, פלפל וכמון לפי הטעם
דרך הכנה
- הכנת הכופתאות:
לשים את הבורגול הסחוט בקערה, להוסיף כפית מלח, מעט פלפל שחור, את העמילן ולערבב היטב.
- להוסיף כעת את הקמח ולערבב היטב.
- להכין כדורים מהתערובת (כדור טניס) עם ידים רטובות, להדק היטב, ליצור גומה ולהניח בתוכה מעט מהמילוי, לסגור סביב המילוי, לעגל לכדור ולבסוף למעוך אותו כדי שייצא פחוס. (ראו צילום מתכון)
הכנת התבשיל: - לשמן היטב את המחבת
- לחתוך את הבצל לרצועות/טבעות ולשים במחבת
- לחתוך את הסלק המקולף לקוביות קטנות (כ-1 ס"מ) ולהכניס למחבת.
- לחמם על אש בינונית ולערבב היטב. לפזר שווה על המחבת. לטגן כ-8 דקות מכוסה כדי שהסלק יזיע.
- להניח את הכופתאות במחבת על החומרים, למלא את כל המחבת.
- לערבב 4 כוסות מים רותחים עם רסק העגבניות ותיבול (מלח, פלפל, חריף..), לצקת על הכופתאות עד שכל המחבת תתמלא
- לדאוג שכל הכופתאות תתבשלנה מכל הכיוונים, אם מכוסות או בהפיכתן בצורה עדינה.
- להשאיר מכוסה ועל אש קטנה מאוד כשעה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת