פראצל - כעכים רכים
גירסה רכה של הבייגל.
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9.9
[7 מדרגים]
מרכיבים
2 כפיות שמרים יבשים
1/4 1 כוסות מים חמימים
1/2 3 כוסות קמח
4 כפות סוכר חום
2 כפיות מלח
מים רותחים
2 כפות סודה לשתיה
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את הסוכר, הקמח, והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- מוציאים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת בצק חלק, אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח, מחלקים את הבצק לפי הגודל הרצוי ל-6 או 12 חלקים שווים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
- ממיסים את הסודה לשתיה במים בסיר רחב בינוני, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה לשמירה על החום אבל לא למצב רתיחה.
- מגלגלים כל חלק לגליל ארוך, יוצרים צורת כעך, מניחים בתבנית לתפיחה של 30 דקות.
- מניחים כל כעך במים החמים בסיר, מחכים 15 שניות ומוציאים על מגבת מטבח.
- כשכעכים יבשו מעט מניחים בתבנית על נייר אפיה.
- מורחים בביצה הטרופה עם המים ומפזרים מעל כל ציפוי שרוצים - מלח גס, פרג, שומשום, גבינת פרמזן מגורדת, סוכר מעורבב עם מעט קנמון וכו'.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200) כ-15 דקות או עד להשחמה יפה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חזה עוף טריאקי [אבי מ.] -
- עוגת ספוג דבש [אבי מ.] - עוגת דבש מצוינת, בהירה וקלילה.
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- רוטב סויה-בלסמי ויניגרט לסלט [אבי מ.] -
- פטריות מוקפצות ברוטב דבש וסויה [אבי מ.] -