Pesto
תפריט
ג', 10 דצמ 2024, 06:54
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פראצל - כעכים רכים

גירסה רכה של הבייגל.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 15258   

פראצל - כעכים רכים
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 9.9
[7 מדרגים]
 
מרכיבים

2 כפיות שמרים יבשים
1/4 1 כוסות מים חמימים
1/2 3 כוסות קמח
4 כפות סוכר חום
2 כפיות מלח
מים רותחים
2 כפות סודה לשתיה

לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים

דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את הסוכר, הקמח, והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מוציאים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת בצק חלק, אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח, מחלקים את הבצק לפי הגודל הרצוי ל-6 או 12 חלקים שווים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
  3. ממיסים את הסודה לשתיה במים בסיר רחב בינוני, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה לשמירה על החום אבל לא למצב רתיחה.
  4. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך, יוצרים צורת כעך, מניחים בתבנית לתפיחה של 30 דקות.
  5. מניחים כל כעך במים החמים בסיר, מחכים 15 שניות ומוציאים על מגבת מטבח.
  6. כשכעכים יבשו מעט מניחים בתבנית על נייר אפיה.
  7. מורחים בביצה הטרופה עם המים ומפזרים מעל כל ציפוי שרוצים - מלח גס, פרג, שומשום, גבינת פרמזן מגורדת, סוכר מעורבב עם מעט קנמון וכו'.
  8. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200) כ-15 דקות או עד להשחמה יפה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
22
ציון 10
21
ראובן מ. (עורך)
הסודה בשימוש כזה אחראית לציפוי האופייני של כעכים ושאר מאפים
20
למה משמשת הסודה? (סקרנות אקדמאית גרידא :) )
19
ראובן מ. (עורך)
המגבת צריכה להיות לחה בלבד. אני מוותר על שלב זה, מחזיק את הכעך מעל הסיר עד שעודף המים יישטף ומעביר לתבנית....»»
18
חשבתי שאולי לא כל מגבת תתאים לבצק רך שזה עתה נטבל במים, לכן השתמשתי במגבת מטבח חלקה ללא סיבים, לצמצום...»»
17
ראובן מ. (עורך)
קמח הוא למעשה סוג של דבק :) שמתי לב שיש מגבות שזה קורה בהן פחות (גם כשאני מכין אגרול מדפי אורז, שם זה...»»
16
ציון 9
בסופו של דבר קניתי סוכר חום והכנתי את הפראצל לפי המתכון.
הבעיה עם הפראצל היא שאחרי שטובלים אותו...»»
15
ראובן מ. (עורך)
הסוכר החום לצבע ומעט חמיצות להתנעת הסודה. דמררה פחות חומצי, אבל ניתן להחליף.
במתכון רשום להוסיף...»»
14
האם אפשר בבקשה לקבל מתכון לבייגלה רומני קשה?
בקשר לפראצל, האם ניתן להשתמש בסוכר דמררה במקום בסוכר...»»
13
ראובן מ. (עורך)
ללוח המרות בבקשה
12
אם יש לי שמרים בשקית ולא יבשים-איזו כמות למדוד במקום ?
10
ציון 10
הכנתי אתמול ויצא טעים מאוד אבל הבצק יצא כמו מסטיק כלומר לא כ"כ רך. ייתכן כי השתמשתי בסוכר חום דמררה?
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הבצק היה חם ותפח יתר על המידה בזמן הכנת הגלילים, נוצרו כיסי אויר...

לחלק את הבצק ליחידות, לרדד...»»
8
ציון 10
אבי שלום
בפעם הראשונה יצא לי מעולה ניסתי שוב לפי ההוראות וכאשר אני מנסה לגלגל את החתיחות לנחש הן...»»
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מה שכתוב במתכון.
6
האם הכוונה לאבקת סודה לשתייה או לסודה ששותים? תודה.
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אכן, הבצק היה רך מדי.
3
ציון 10
הכנתי ויצא מצויין - כמו במאפייה!
תודה על המתכון , מחכה לאפייה הבאה..
נורית (:
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נפל שיבוש גם בכמות המים, למלא סיר בינוני 2/3 מגובהו ולהוסיף את הסודה לשתיה.

תודה.
1
אבי שלום
ברשימת החומרים נשמט הסודה לשתיה וכן אני צריכה את הכמות בכדי להרתיח עם המים
פראצל - כעכים רכים By , 2005-03-28T21:20:34+02:00 פראצל - כעכים רכים גירסה רכה של הבייגל. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 2 כפיות שמרים יבשים1/4 1 כוסות מים חמימים1/2 3 כוסות קמח4 כפות סוכר חום2 כפיות מלחמים רותחים2 כפות סודה לשתיהלציפוי:1 ביצה טרו... Instructions: ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את הסוכר, הקמח, והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת בצק חלק, אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח, מחלקים את הבצק לפי הגודל הרצ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר