פראצל - כעכים רכים
גירסה רכה של הבייגל.

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9.9
[7 מדרגים]
מרכיבים
2 כפיות שמרים יבשים
1/4 1 כוסות מים חמימים
1/2 3 כוסות קמח
4 כפות סוכר חום
2 כפיות מלח
מים רותחים
2 כפות סודה לשתיה
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את הסוכר, הקמח, והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- מוציאים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת בצק חלק, אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח, מחלקים את הבצק לפי הגודל הרצוי ל-6 או 12 חלקים שווים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
- ממיסים את הסודה לשתיה במים בסיר רחב בינוני, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה לשמירה על החום אבל לא למצב רתיחה.
- מגלגלים כל חלק לגליל ארוך, יוצרים צורת כעך, מניחים בתבנית לתפיחה של 30 דקות.
- מניחים כל כעך במים החמים בסיר, מחכים 15 שניות ומוציאים על מגבת מטבח.
- כשכעכים יבשו מעט מניחים בתבנית על נייר אפיה.
- מורחים בביצה הטרופה עם המים ומפזרים מעל כל ציפוי שרוצים - מלח גס, פרג, שומשום, גבינת פרמזן מגורדת, סוכר מעורבב עם מעט קנמון וכו'.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200) כ-15 דקות או עד להשחמה יפה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרוסטיני עם טפנד זיתים שחורים ופלפלים קלויים [שף אמיר מרקוביץ'] - ב-3 צבעים בשמן הרב דה פרובנס
- עוגת שוקולד טובה [אבי מ.] - עוגת שוקולד מצוינת לכל מטרה
- עוגת גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת גבינה שוקולד מריר בציפוי קרם שוקולד.
- פסטה ברוטב דלעת [אבי מ.] -
- חזה עוף ברוטב תאנים [אבי מ.] -
- מוס לימונצ'לו [אבי מ.] -
- מאפה איטריות וירקות [אבי מ.] -