Pesto
תפריט
א', 23 מרץ 2025, 23:22
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אצבעות פריכות מצופות בקוקוס

מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות    
מאת: שונטלי ::: צפיות: 14868   

* תמונה אישית להמחשה
אצבעות פריכות מצופות בקוקוס
30 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
אצבעות קוקוס פריכות ונימוחות מתקבלות כ - 45 עוגיות
לבצק:
  •  1/2 קילו קמח
  •  200 גרם חמאה/מרגרינה ממוסת (פושרת ,חשוב שלא תהיה חמה.)
  •  1/2 כוס שמן
  •  1 שקית אבקת אפייה
  •  1 ביצה
  •  1/4 כוס מים חמימים
לסירופ:
  •  1 כוס סוכר
  •  1 כוס מים
  •  1 שקית סוכר וניל
  •  100 גרם שבבי קוקוס לציפוי
דרך הכנה
  1. בקערה גדולה שמים קמח, מוסיפים אבקת אפייה, ביצה, חמאה מומסת, שמן רבע כוס מים ולשים מעט מאד עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע.
  2. משטחים את הבצק מעט, עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
  3. מוציאים מהמקפיא, מחלקים את הבצק לפי נוחיותכם ומרדדים לעובי של 2-3 מ"מ .
  4. קורצים עיגולים בעזרת כוס ומגלגלים כל עיגול לסיגר/רולדה קטנה.
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ- 17-20 דקות, עד להזהבה קלה.

    הכנת הסירופ:
  6. בזמן שהעוגיות בתנור מכינים את הסירופ. שמים בסיר את כל מצרכי הסירופ ,מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. לא מורידים את הסירופ מהגז לאורך כל העבודה.
  7. מכינים צלחת עם שבבי קוקוס ומניחים ליד סיר הסירופ.
  8. כשהעוגיות מוכנות מוציאים מהתנור ובעודן חמות טובלים (בעזרת מלקחיים) בסירופ ומייד מגלגלים אותן בקוקוס.
  9. מניחים על מגש לצינון מלא ומאחסנים בכלי סגור.
  10. אני הכנתי חלק עם סוכריות ציבעוניות
הערות
עוגיות קלות להכנה ותוספת נהדרת לכוס תה או לפורים
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
אצבעות פריכות מצופות בקוקוס By , 2010-02-24T11:56:18+02:00 אצבעות פריכות מצופות בקוקוס מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 30 Tags: none Ingredients: - אצבעות קוקוס פריכות ונימוחות מתקבלות כ - 45 עוגיות לבצק:  1/2 קילו קמח  200 גרם חמאה/מרגרינה ממוסת (פושרת ,חשוב שלא תהיה ח... Instructions: בקערה גדולה שמים קמח, מוסיפים אבקת אפייה, ביצה, חמאה מומסת, שמן רבע כוס מים ולשים מעט מאד עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע. משטחים את הבצק מעט, עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקפ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר