אצבעות פריכות מצופות בקוקוס
מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
* תמונה אישית להמחשה

30 מנות

ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
אצבעות קוקוס פריכות ונימוחות מתקבלות כ - 45 עוגיות
לבצק:
לבצק:
- 1/2 קילו קמח
- 200 גרם חמאה/מרגרינה ממוסת (פושרת ,חשוב שלא תהיה חמה.)
- 1/2 כוס שמן
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 ביצה
- 1/4 כוס מים חמימים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 שקית סוכר וניל
- 100 גרם שבבי קוקוס לציפוי
דרך הכנה
- בקערה גדולה שמים קמח, מוסיפים אבקת אפייה, ביצה, חמאה מומסת, שמן רבע כוס מים ולשים מעט מאד עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע.
- משטחים את הבצק מעט, עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
- מוציאים מהמקפיא, מחלקים את הבצק לפי נוחיותכם ומרדדים לעובי של 2-3 מ"מ .
- קורצים עיגולים בעזרת כוס ומגלגלים כל עיגול לסיגר/רולדה קטנה.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ- 17-20 דקות, עד להזהבה קלה.
הכנת הסירופ:
- בזמן שהעוגיות בתנור מכינים את הסירופ. שמים בסיר את כל מצרכי הסירופ ,מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. לא מורידים את הסירופ מהגז לאורך כל העבודה.
- מכינים צלחת עם שבבי קוקוס ומניחים ליד סיר הסירופ.
- כשהעוגיות מוכנות מוציאים מהתנור ובעודן חמות טובלים (בעזרת מלקחיים) בסירופ ומייד מגלגלים אותן בקוקוס.
- מניחים על מגש לצינון מלא ומאחסנים בכלי סגור.
- אני הכנתי חלק עם סוכריות ציבעוניות
הערות
עוגיות קלות להכנה ותוספת נהדרת לכוס תה או לפורים
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


2
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- עוגת טירמיסו [אבי מ.] -
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -