בורקס בייגלה ממולא ביצה
להיט לחיך בגימור בייגלה, מתכון גמיש
* תוצאה מהתנור, חלק במילוי ביצה והאחרים פטריות עם בצל
8 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» או ארוחה קלה
מרכיבים
- 3 כוסות קמח רגיל
- 3/4 כוס מים **
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף שטוחה סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמרים יבשים
למילוי: - 4 ביצים קשות, מקוררות, חתוכות לחצי (כל מנה = חצי ביצה*)
- 100 גרם גבינה בולגרית (או כל גבינה מועדפת)
- 1 גבעול סלרי קצוץ דק (גבעול + עלים) או כל ירוק אחר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כף עמילן
לגימור: - מעט שומשום לקישוט
- כפית סודה לשתיה
- כוסית קטנה עם מים רותחים (ראו בהוראות)
* הכמויות ניתנות לשינוי בהתאם למספר המנות
** כמות המים בהתאם לתהליך הלישה, ראו הוראות
דרך הכנה
- להכניס למערבל את הקמח, להוסיף את הסוכר והמלח ולערבב ידנית היטב
- להוסיף את השמרים ולערבב שוב
- להפעיל את המערבל ולהוסיף 1/2 כוס מים
- לאחר כדקה להוסיף את השמן
- לבחון טוב שהתערובת לחה וגמישה ואם יש צורך להמשיך להוסיף מים במנה קטנה בכל פעם. הבצק צריך להיות דביק אך לא נוזלי, לאחר התפיחות והלישה נוספת הוא יתייצב יותר
- לכסות את הקערה ולהשאיר לתפיחה כשעה
- לערבב שוב ולהשאיר לתפיחה של חצי שעה
מילוי: - לערבב בקערה את הגבינה, הסלרי, התבלינים והעמילן. זה האחרון נועד לספוג את הנוזלים כדי שלא יהרסו את הבצק.
- לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס"מ
- לחתוך למרובעים
- להניח מעט ממילוי הגבינה במרכז הריבוע, להניח עליה את הצד השטוח של הביצה, להניח מעט גבינה מעל ולסגור את הבצק מעל - פינה מעל פינה נגדית, היטב
- להניח על מגש אפיה מקומח קלות (או דף סיליקון משומן קלות)
- להניח למנוחה כ-20 דקות, בינתיים להדליק את התנור
- לצקת מים רותחים לכוסית קטנה (כ-3 כפות), להכניס לתוכה את אבקת הסודה לשתיה, לערבב היטב ומיד למרוח על כל בורקס בעדינות, פעם אחת.
- לפזר שומשום (או כל קישוט אחר) מעל, ושוב למרוח מי סודה לקיבוע השומשום.
- להכניס לתנור, מרכז, כ-25 דקות או השחמה נאה של הבורקס
- להוציא ולהניח מיד על רשת לצינון (לא להשאיר בתבנית).
הערות
הערה: הסודה לשתיה תעניק ברק כהה דומה לזה של בייגלה, מרקם הבצק דומה אף הוא, רק ועסיסי. אפשר לוותר ולמרוח ביצה או מיונז מהול במעט מים
אפשרויות מילוי נוספות:
- פטריות עם בצל מאודה (אפשר מקופסה, מומלץ לקמח עם עמילן כדי לספוח את הנוזלים ולהצמדות טובה לבצק).
- תפוחי אדמה עם בצל (פירה שהוכן מראש עם מעט בצל מטוגן - תערובת יבשה יחסית)
- נבטים עם טופו מפורר ואצות ים (מקומח היטב עם עמילן)
אפשרויות מילוי נוספות:
- פטריות עם בצל מאודה (אפשר מקופסה, מומלץ לקמח עם עמילן כדי לספוח את הנוזלים ולהצמדות טובה לבצק).
- תפוחי אדמה עם בצל (פירה שהוכן מראש עם מעט בצל מטוגן - תערובת יבשה יחסית)
- נבטים עם טופו מפורר ואצות ים (מקומח היטב עם עמילן)
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חזה עוף טריאקי [אבי מ.] -
- עוגת ספוג דבש [אבי מ.] - עוגת דבש מצוינת, בהירה וקלילה.
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- רוטב סויה-בלסמי ויניגרט לסלט [אבי מ.] -
- פטריות מוקפצות ברוטב דבש וסויה [אבי מ.] -