בורקס בייגלה ממולא ביצה
להיט לחיך בגימור בייגלה, מתכון גמיש
* תוצאה מהתנור, חלק במילוי ביצה והאחרים פטריות עם בצל

8 מנות
בישול ואפיה

קושי: קל הכנה
» תוספות» או ארוחה קלה
מרכיבים
- 3 כוסות קמח רגיל
- 3/4 כוס מים **
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף שטוחה סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמרים יבשים
למילוי: - 4 ביצים קשות, מקוררות, חתוכות לחצי (כל מנה = חצי ביצה*)
- 100 גרם גבינה בולגרית (או כל גבינה מועדפת)
- 1 גבעול סלרי קצוץ דק (גבעול + עלים) או כל ירוק אחר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כף עמילן
לגימור: - מעט שומשום לקישוט
- כפית סודה לשתיה
- כוסית קטנה עם מים רותחים (ראו בהוראות)
* הכמויות ניתנות לשינוי בהתאם למספר המנות
** כמות המים בהתאם לתהליך הלישה, ראו הוראות
דרך הכנה
- להכניס למערבל את הקמח, להוסיף את הסוכר והמלח ולערבב ידנית היטב
- להוסיף את השמרים ולערבב שוב
- להפעיל את המערבל ולהוסיף 1/2 כוס מים
- לאחר כדקה להוסיף את השמן
- לבחון טוב שהתערובת לחה וגמישה ואם יש צורך להמשיך להוסיף מים במנה קטנה בכל פעם. הבצק צריך להיות דביק אך לא נוזלי, לאחר התפיחות והלישה נוספת הוא יתייצב יותר
- לכסות את הקערה ולהשאיר לתפיחה כשעה
- לערבב שוב ולהשאיר לתפיחה של חצי שעה
מילוי: - לערבב בקערה את הגבינה, הסלרי, התבלינים והעמילן. זה האחרון נועד לספוג את הנוזלים כדי שלא יהרסו את הבצק.
- לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס"מ
- לחתוך למרובעים
- להניח מעט ממילוי הגבינה במרכז הריבוע, להניח עליה את הצד השטוח של הביצה, להניח מעט גבינה מעל ולסגור את הבצק מעל - פינה מעל פינה נגדית, היטב
- להניח על מגש אפיה מקומח קלות (או דף סיליקון משומן קלות)
- להניח למנוחה כ-20 דקות, בינתיים להדליק את התנור
- לצקת מים רותחים לכוסית קטנה (כ-3 כפות), להכניס לתוכה את אבקת הסודה לשתיה, לערבב היטב ומיד למרוח על כל בורקס בעדינות, פעם אחת.
- לפזר שומשום (או כל קישוט אחר) מעל, ושוב למרוח מי סודה לקיבוע השומשום.
- להכניס לתנור, מרכז, כ-25 דקות או השחמה נאה של הבורקס
- להוציא ולהניח מיד על רשת לצינון (לא להשאיר בתבנית).
הערות
הערה: הסודה לשתיה תעניק ברק כהה דומה לזה של בייגלה, מרקם הבצק דומה אף הוא, רק ועסיסי. אפשר לוותר ולמרוח ביצה או מיונז מהול במעט מים
אפשרויות מילוי נוספות:
- פטריות עם בצל מאודה (אפשר מקופסה, מומלץ לקמח עם עמילן כדי לספוח את הנוזלים ולהצמדות טובה לבצק).
- תפוחי אדמה עם בצל (פירה שהוכן מראש עם מעט בצל מטוגן - תערובת יבשה יחסית)
- נבטים עם טופו מפורר ואצות ים (מקומח היטב עם עמילן)
אפשרויות מילוי נוספות:
- פטריות עם בצל מאודה (אפשר מקופסה, מומלץ לקמח עם עמילן כדי לספוח את הנוזלים ולהצמדות טובה לבצק).
- תפוחי אדמה עם בצל (פירה שהוכן מראש עם מעט בצל מטוגן - תערובת יבשה יחסית)
- נבטים עם טופו מפורר ואצות ים (מקומח היטב עם עמילן)
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- שניצל דיאנה [אבי מ.] - שניצל הודו ברוטב
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- מאפה 4 גבינות [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- אגרול פילו במלית עוף וירקות [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.