Pesto
תפריט
א', 26 ינו 2025, 14:44
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פרגיות במשרה לימון על מצע פירה שורשים

באדיבות מסעדת חוות התבלינים בגלבוע    
מאת: meital_m55 ::: צפיות: 7862   

* תמונה להמחשה
פרגיות במשרה לימון על מצע פירה שורשים
5 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1.5 ק"ג פרגית נקייה
    למישרה:
  • 1 חב' פטרוזיליה
  •  1 חב' כוסברה
  •  1 חב' בצל ירוק
  • חופן עלי בזיליקום
  • כף ג'ינג'ר קצוץ
  •  2 שיני שום
  •  1/2 פלפל צ'ילי
  •  קליפה מלימון אחד
  • מיץ מ-3 לימונים
  • כוס שמן זית משובח
  • מלח, פלפל

    לפירה:
  • 10 תפו"א דזירה בינוניים
  •  1 שורש סלרי גדול
  •  2 שורש פטרוזיליה
  •  50 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
  •  1/2 כוס חלב חם
  •  1 כף שיבא קצוצה
  • מלח, פלפל לבן
דרך הכנה
  1. מכינים מישרה:
    שמים את כל החומרים פרט לשמן במעבד מזון. מתחילים לקצוץ תוך כדי הוספה איטית של השמן, עד לקבלת מרקם משחתי.
  2.  שומרים רבע מכמות המישרה בצד, ובשאר הכמות מורחים את נתחי הפרגית במישרה, ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, עדיף להניח לילה.
  3. להכנת הפירה:
    • קולפים את התפו"א, שורש הסלרי והפטרוזיליה ומבשלים עד ריכוך מלא.
    • מסננים את המים ומעבירים את הירקות דרך מסננת, לקבלת מרקם חלק לפירה.
    • בעזרת מטרפה בוחשים את החמאה והחלב, המלח והפלפל לפי הטעם.
    • מוסיפים את השיבא לפירה החם ומערבבים.
  4.  צולים את הפרגיות במחבת פסים או בגריל.
  5.  מסדרים את הפירה, עליו את נתחי הפרגית הצלויה, ומטפטפים את המישרה ששמרנו מסביב לצלחת.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת חוות התבלינים בגבלוע טלפון: 04-6531093
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
1
ניקרא מעולה...אוהבת טעמים חמצמצים....
תודה
פרגיות במשרה לימון על מצע פירה שורשים By , 2010-03-24T10:16:28+02:00 פרגיות במשרה לימון על מצע פירה שורשים באדיבות מסעדת חוות התבלינים בגלבוע Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 5 Tags: none Ingredients: - 1.5 ק"ג פרגית נקייה למישרה: 1 חב' פטרוזיליה  1 חב' כוסברה  1 חב' בצל ירוק ... Instructions: מכינים מישרה: שמים את כל החומרים פרט לשמן במעבד מזון. מתחילים לקצוץ תוך כדי הוספה איטית של השמן, עד לקבלת מרקם משחתי.  ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר