עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה אפויה קלאסית, גבוהה, אורירית ונימוחה.
* תמונה להמחשה: By Alex Dugger , via Wikimedia Commons

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
9.8
[10 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
למלית:
- 1/2 1 כוסות קמח תופח
- 100 גר' מרגרינה
- 1 ביצה
- 1/3 כוס סוכר
למלית:
- 750 גר' גבינה 9% מסוננת (או גבינה כחושה)
- 1מיכל שמנת חמוצה
- 1/2 כוס סוכר
- 5 חלמונים
- 3 כפות קורנפלור
- 5 חלבונים
- 1/3 כוס סוכר
דרך הכנה
- ללוש את כל חומרי הבסיס לבצק אחיד. לשטח בתבנית 24 קפיצית או עם תחתית מתפרקת מרופדת בנייר אפיה ולאפות בחום גבוה כ-10 דקות, לצנן.
- לגזור נייר אפיה בגובה דפנות התבנית ועוד 3 ס"מ, לשמן משני הצדדים ולהניח בהיקף הפנימי של התבנית לתמיכה בעוגה בזמן האפיה (בתמונות מטה).
- לערבב היטב בקערה את הגבינה, 1/2 כוס הסוכר, השמנת החמוצה, החלמונים והקורנפלור.
-
להקציף את החלבונים עם 1/3 כוס הסוכר לקצף יציב ולקפל לתערובת הגבינה.
לצקת על התחתית האפויה בתבנית. - לאפות כ-10 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות עד להשחמה קלה, להוציא את העוגה ולהעביר קצה סכין בהיקף בין העוגה ונייר האפיה, להנמיך לחום 160 ולאפות כ-50 דקות.
- לצנן בתבנית בתנור כאשר הדלת פתוחה מעט והתנור כבוי, כ-20 דקות.
- להוציא ולצנן בתבנית על רשת צינון מלא.
-
להוציא מהתבנית.
לחילופין - תחתית טורט מהיר:
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 ביצים (מס' 1) טרופות קלות
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה מאד
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית תמצית וניל
לנפות את הקמח ואבקת האפיה לקערה, ליצור גומה, לערבב את הביצים, החמאה המומסת, הסוכר ותמצית הוניל בקערה נוספת, להוסיף לגומה ולערבב עם מטרפת רק עד לקבלת תערובת אחידה, לצקת לתבנית על נייר אפיה ולאפות ב-200 מעלות עד הזהבה וקפיציות, כ-8 דקות, להוציא ולצנן.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


75
67
66
64
62
51
ציון 10
49
46
ציון 10
45
ציון 10
42
39
ציון 10
35
33
21
11
8
ציון 10
2
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- צמת שוקולד [אבי מ.] - לא מבצק שמרים
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- מרק עדשים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- עוגות שוקולד "לבה" [אבי מ.] - עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה