עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה אפויה קלאסית, גבוהה, אורירית ונימוחה.
* תמונה להמחשה: By Alex Dugger , via Wikimedia Commons

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
9.8
[10 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
למלית:
- 1/2 1 כוסות קמח תופח
- 100 גר' מרגרינה
- 1 ביצה
- 1/3 כוס סוכר
למלית:
- 750 גר' גבינה 9% מסוננת (או גבינה כחושה)
- 1מיכל שמנת חמוצה
- 1/2 כוס סוכר
- 5 חלמונים
- 3 כפות קורנפלור
- 5 חלבונים
- 1/3 כוס סוכר
דרך הכנה
- ללוש את כל חומרי הבסיס לבצק אחיד. לשטח בתבנית 24 קפיצית או עם תחתית מתפרקת מרופדת בנייר אפיה ולאפות בחום גבוה כ-10 דקות, לצנן.
- לגזור נייר אפיה בגובה דפנות התבנית ועוד 3 ס"מ, לשמן משני הצדדים ולהניח בהיקף הפנימי של התבנית לתמיכה בעוגה בזמן האפיה (בתמונות מטה).
- לערבב היטב בקערה את הגבינה, 1/2 כוס הסוכר, השמנת החמוצה, החלמונים והקורנפלור.
-
להקציף את החלבונים עם 1/3 כוס הסוכר לקצף יציב ולקפל לתערובת הגבינה.
לצקת על התחתית האפויה בתבנית. - לאפות כ-10 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות עד להשחמה קלה, להוציא את העוגה ולהעביר קצה סכין בהיקף בין העוגה ונייר האפיה, להנמיך לחום 160 ולאפות כ-50 דקות.
- לצנן בתבנית בתנור כאשר הדלת פתוחה מעט והתנור כבוי, כ-20 דקות.
- להוציא ולצנן בתבנית על רשת צינון מלא.
-
להוציא מהתבנית.
לחילופין - תחתית טורט מהיר:
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 ביצים (מס' 1) טרופות קלות
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה מאד
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית תמצית וניל
לנפות את הקמח ואבקת האפיה לקערה, ליצור גומה, לערבב את הביצים, החמאה המומסת, הסוכר ותמצית הוניל בקערה נוספת, להוסיף לגומה ולערבב עם מטרפת רק עד לקבלת תערובת אחידה, לצקת לתבנית על נייר אפיה ולאפות ב-200 מעלות עד הזהבה וקפיציות, כ-8 דקות, להוציא ולצנן.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


75
67
66
64
62
51
ציון 10
49
46
ציון 10
45
ציון 10
42
39
ציון 10
35
33
21
11
8
ציון 10
2
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- בייגלה ירושלמי [הילה16] - לחמניות בדיוק כמו במאפיה שווה להכנס ולנסות
- גרטן כרובית [אבי מ.] -
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- לחמניות מהירות [אבי מ.] - מומלץ להגיש את הלחמניות סמוך מאד לאפיה.
- מרק מיניסטרונה [אבי מ.] - מרק ירקות ופסטה איטלקי
- קרקרים [אבי מ.] -
- רוטב יוגורט לסלט [אבי מ.] -