Pesto
תפריט
ה', 04 מרץ 2021, 02:38
110466 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם זעתר

   

מאת: אשדודית ::: צפיות: 4707   

* תמונה להמחשה
לחם זעתר
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • חצי ק"ג קמח
  • 25 גרם שמרים (או כף וחצי שמרים יבשים)
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • כוס וחצי מים פושרים
  • שמן זית
  • זעתר  (תבלין)
דרך הכנה
  1. להכניס לקערה את כל החומרים מלבד מלח ומים.
  2. לערבב קלות.
  3. להוסיף את המלח ולערבב.
  4. להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי לישה.
  5. הבצק צריך להיות רך ומעט דביק.
  6. אם יבש מדי, להוסיף מעט מים.
  7. אם דביק מדי, להוסיף מעט קמח.
  8. להתפיח במשך שעה.
  9. לחלק את הבצק לשני חלקים שווים.
  10. לרדד כל חלק למלבן 30x20 ס"מ.
  11. למרוח בנדיבות של כל מלבן שמן זית ולפזר זעתר.
  12. לסגור את המלבן לרולדה ומעל למרוח שוב שמן זית וזעתר.
  13. לאפות בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות.
  14. משך האפייה כ- 25 דקות או עד לקבלת צבע זהוב.
הערות
ניתן להקפיא לאחר צינון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
לחם מעולה, תודה אשדודית!!
הכנתי אותו הדבר עם בזיליקום במקום זעתר, חבל"ז. בשני המקרים השתמשתי בעשבי תיבול טריים.
לחם זעתר By , 2010-04-11T09:49:10+03:00 לחם זעתר Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - חצי ק"ג קמח 25 גרם שמרים (או כף וחצי שמרים יבשים) 3 כפות שמן 3 כפות סוכר 1 כף מלח כוס וחצי מים פושרים ... Instructions: להכניס לקערה את כל החומרים מלבד מלח ומים. לערבב קלות. להוסיף את המלח ולערבב. להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי לישה. הבצק צריך להיות ר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר