סלט חצילים
עם בצל מטוגן ועגבניות מטוגנות
* תמונה להמחשה

טיגון

קושי: קל הכנה
» סלטים
מרכיבים
- 2 חצילים בינוניים
- 1 בצל גדול
- 1-2 עגבניות
- מלח ופלפל
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית סוכר או דבש
- 1 כף חומץ
דרך הכנה
- לקלף את החצילים ולחתוך לקוביות. לשים במסננת ולפזר מלח גס מעל ולתת להגיר נוזלים כשעה.
- לשטוף את החצילים היטב מהמלח והשאיר במסננת כדי שיתייבשו.
- בינתיים לחתוך את הבצל לטבעות דקות ואת העגבניות לחצאי פרוסות דקות.
- לטגן את קוביות החציל ולשים בקערה עם נייר סופג .אחר כך לטגן בנפרד את הבצל להשחמה ולהוסיפו לחציל לאחר הוצאת הנייר סופג ולבסוף לטגן בנפרד את העגבניות.
- לערבב את הסלט שנוצר ולהוסיף מלח לפי הטעם. אפשר להוסיף-מיץ לימון,סוכר וחומץ.להגיש קר.
- אפשר להוסיף עגבניות מיובשות שהושרו במים חמים כמה דקות לריכוך, חתוכות לרבעים עם או בלי טיגון.
הערות
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- חלב ממותק מרוכז [אורן בר] - בסיס לריבת חלב,בריגדרוס ושאר ממתקים
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- טרטלטים אגוזים [אבי מ.] - טרטלטים מבצק פריך במלית אגוזים מקורמלים בטעם דבש.
- פשטידת תפו"א וגבינות [אבי מ.] -
- רוטב אלף האיים [אבי מ.] - ליציקה על סלטי ירקות, סלטים ירוקים, בשר מעושן קר.
- שבלולי שמרים במילוי שוקולד [אבי מ.] - ספירלות שמרים במלית שוקולד.
- מוסקה של פסח [אבי מ.] - מתכון של רפי אהרונוביץ', מועדון הקצבים של מועצת הבקר.לא המוסקה הרגילה עם שכבות חצילים אבל ניתן בהחלט לגוון לפי ההצעות מטה.