כדורי הבשר של איקאה
המאכל שגורם לאנשים לקפוץ לשם רק בשבילו
* צילום התוצאה
5 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
לכדורי הבשר השבדיים, ובמיוחד המתכון של איקאה (קטנים ולא עגולים בצורה מושלמת), יצא שם דבר. המתכון כבר אינו סוד, ואפילו איקאה מפרסמת אותו בספר מיוחד, ואצלנו הוא מקבל תפנית קלה (כמו בסניפים בארץ) בקר עם עוף במקום חזיר, או רק אחד מהם
- 400 גרם בשר בקר טחון, או עוף, או חצי מכל סוג
- 1 ביצה מעורבבת
- 85 גרם פירורי לחם (בהיר)
- 1 בצל קטן קצוץ דק או מגורד
- 2 כפות שמיר קצוץ דק (ועוד קצת לקישוט)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 2 כפות קמח רגיל
- שמן זית (לטיגון, כך שיכסה פחות ממחצית כדור בשר בגובה)
- 50 גרם חמאה (או תחליף פרווה)
- 400 מ"ל ציר בקר (מקוביה או מהכנה קודמת, או: 2 כפות אבקת צלי ב-2 כוסות מים, לחמם ולערבב היטב)
דרך הכנה
- בקערה לערבב את הבשר/עוף עם הבצל, הביצה, פרורי הלחם, שמיר, ותבלינים
- ליצור כדורים קטנים (כמו אגוז)
- לחמם במחבת עמוקה את שמן הזית ולהשחים בתוכה את כדורי הבשר משני צדדים (להפוך פעם אחת, כמות קטנה בכל פעם למען הנוחות), חום בינוני-גבוה, 2 דקות בערך לצד
- להוציא את הכדורים זמנית למגש, ולהמיס באותה מחבת את החמאה
- להוסיף את הקמח לתוך המחבת תוך ערבוב מתמיד למניעת גושים
- לבשל דקה וחצי ולאחר מכן להוסיף תוך ערבוב את ציר הבקר (או כף אבקת צלי שעורבבה ב-400 מ"ל מים), כעת הכל יתחיל להסמיך
- להמשיך לערבב עד שהרוטב מסמיך. הרוטב אמור לעטוף את כל כדורי הבשר ושיישאר עודף. אם לא כך המצב הגדילו את כמות ציר הבקר/מים והסמיכו עם עמילן או קמח בהתאם, למרקם לא צמיגי מדי.
- להחזיר את כדורי הבשר לתוך הכלי ולערבב בעדינות לבישול מסיים של כמה דקות וציפוי מרהיב ומבריק
- להוסיף מעט שמיר קצוץ תוך כדי, לציפוי כללי
- להוציא ולהגיש
הערות
הולך לא רע עם תפוחי אדמה אפויים/קריספיים: לחתוך תפ"א דזירה לאצבעות גדולות או משולשים בינוניים, עם הקליפה, לבשל במים רותחים עד התרככות קלה בלבד (שלא יתפורר!), להוציא ולקרר מעט, ללטש את פני התפוח במלח גס מעורבב בשמן זית ולהניח בתבנית אפיה מרופדת ניר או סיליקון. 180 מעלות, שעה, להפוך צד באמצע. זה ייגמר תוך דקה...
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- שזיפים ממולאים בבשר [אבי מ.] -
- קרם שניט [yair4430] - קרם Mille-feuilles למילוי
- סלט כרוב סגול חגיגי [אם הנסיכות] - במרינדה 'חמוץ-מתוק'
- עוגה לבנה רכה עם הפתעה [תמילושה] - מושלמת ליד תה או קפה
- תפוח אדמה בשמנת פטריות [חלולה] -
- חזה עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס [tommf] - מנה מדהימה בטעמי תאילנד
- מרק אספרגוס [אבי מ.] -