כדורי הבשר של איקאה
המאכל שגורם לאנשים לקפוץ לשם רק בשבילו
* צילום התוצאה

5 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
לכדורי הבשר השבדיים, ובמיוחד המתכון של איקאה (קטנים ולא עגולים בצורה מושלמת), יצא שם דבר. המתכון כבר אינו סוד, ואפילו איקאה מפרסמת אותו בספר מיוחד, ואצלנו הוא מקבל תפנית קלה (כמו בסניפים בארץ) בקר עם עוף במקום חזיר, או רק אחד מהם
- 400 גרם בשר בקר טחון, או עוף, או חצי מכל סוג
- 1 ביצה מעורבבת
- 85 גרם פירורי לחם (בהיר)
- 1 בצל קטן קצוץ דק או מגורד
- 2 כפות שמיר קצוץ דק (ועוד קצת לקישוט)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 2 כפות קמח רגיל
- שמן זית (לטיגון, כך שיכסה פחות ממחצית כדור בשר בגובה)
- 50 גרם חמאה (או תחליף פרווה)
- 400 מ"ל ציר בקר (מקוביה או מהכנה קודמת, או: 2 כפות אבקת צלי ב-2 כוסות מים, לחמם ולערבב היטב)
דרך הכנה
- בקערה לערבב את הבשר/עוף עם הבצל, הביצה, פרורי הלחם, שמיר, ותבלינים
- ליצור כדורים קטנים (כמו אגוז)
- לחמם במחבת עמוקה את שמן הזית ולהשחים בתוכה את כדורי הבשר משני צדדים (להפוך פעם אחת, כמות קטנה בכל פעם למען הנוחות), חום בינוני-גבוה, 2 דקות בערך לצד
- להוציא את הכדורים זמנית למגש, ולהמיס באותה מחבת את החמאה
- להוסיף את הקמח לתוך המחבת תוך ערבוב מתמיד למניעת גושים
- לבשל דקה וחצי ולאחר מכן להוסיף תוך ערבוב את ציר הבקר (או כף אבקת צלי שעורבבה ב-400 מ"ל מים), כעת הכל יתחיל להסמיך
- להמשיך לערבב עד שהרוטב מסמיך. הרוטב אמור לעטוף את כל כדורי הבשר ושיישאר עודף. אם לא כך המצב הגדילו את כמות ציר הבקר/מים והסמיכו עם עמילן או קמח בהתאם, למרקם לא צמיגי מדי.
- להחזיר את כדורי הבשר לתוך הכלי ולערבב בעדינות לבישול מסיים של כמה דקות וציפוי מרהיב ומבריק
- להוסיף מעט שמיר קצוץ תוך כדי, לציפוי כללי
- להוציא ולהגיש
הערות
הולך לא רע עם תפוחי אדמה אפויים/קריספיים: לחתוך תפ"א דזירה לאצבעות גדולות או משולשים בינוניים, עם הקליפה, לבשל במים רותחים עד התרככות קלה בלבד (שלא יתפורר!), להוציא ולקרר מעט, ללטש את פני התפוח במלח גס מעורבב בשמן זית ולהניח בתבנית אפיה מרופדת ניר או סיליקון. 180 מעלות, שעה, להפוך צד באמצע. זה ייגמר תוך דקה...
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- שניצל דיאנה [אבי מ.] - שניצל הודו ברוטב
- מרובעי גבינה ופירורים [אבי מ.] -
- אגרול פילו במלית עוף וירקות [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- פילה דג סלמון בשרדונה [אבי מ.] - פילה דג סלמון ברוטב יין מעודן.