במיה קלאסית ברוטב עגבניות
* צילום התוצאה

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1/2 קילו במיה (טרי או קפוא)
- 1 פלפל אדום חתוך דק
- 2 כפות שמן או שמן זית
- 4 כפות רסק עגבניות
- 3 עגבניות בשלות, חתוכות גס
- 1 כוס מים
- 1 בצל קצוץ לחתיכות קטנות
- 2 שיני שום
- 1 כף שמיר קצוץ
- תבלינים לטעמכם: מלח, פלפל שחור, פפריקה, כמה עלי נענה
- לחמוץ-מתוק אותנטי: סלרי קצוץ, כף מיץ לימון ו-1/2 כפית סוכר
- להשלמת המנה המקורית: אורז לבן מבושל ומצונן
דרך הכנה
- את הבמיה יש לנקות, לחתוך את התחתיות מעט קרוב לזרעים
- לטגן את הבמיה במעט שמן כרבע שעה . בשלב זה ניתן להקפיא לשימוש מאוחר.
- לטגן בסיר שטוח או מחבת גדולה את הבצל עד שיזהיב
- להוסיף את הפלפל האדום, עגבניות, שום והבמיה שהוכנה מראש
- להוסיף את מרכיבי התיבול
- לטגן באידוי כ-20 דקות
- להוסיף את רסק עגבניות והמים ושאר המרכיבים ולערבב
- להמשיך ולבשל מכוסה עוד כ-20 דקות, לערבב מדי פעם עד לקבלת סמיכות של רוטב.
הכנת התבשיל:
הערות
מומלץ להגיש עם אורז לבן
ניתן להוסיף חתיכות בשר לשלב ההכנה
ניתן להוסיף חתיכות בשר לשלב ההכנה
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק מיניסטרונה [אבי מ.] - מרק ירקות ופסטה איטלקי
- רוטב יוגורט לסלט [אבי מ.] -
- עוגת שייש 2 [אבי מ.] - עוד עוגת שייש נימוחה.
- גרטן כרובית [אבי מ.] -
- בייגלה ירושלמי [הילה16] - לחמניות בדיוק כמו במאפיה שווה להכנס ולנסות
- כבד עוף בתפוחים [אבי מ.] -
- מעדן תפוזונים [אבי מ.] - מעדן תפוזונים (קומקווט).