עוגת גבינה בננות ושוקולד לבן
כמה קל, כמה טעים

12 מנות
אפיה משולב
עתיר קלוריות

קושי: קל הכנה
» קינוחים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס:
- 3/4 חב' פתי בר שוקו
- 100 גרם חמאה רגילה בטמפרטורת החדר
- 50 גרם קוקוס טחון
- גרידה מלימון אחד
- 1 קופסה גבינה לבנה 9%
- 2 בננות בשלות מעוכות
- 1 חפיסת שוקולד לבן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 חב' גבינת מסקרפונה (200 גרם)
- 2 כפות קמח לבן
- 2 כפות ליקר בננות או ליקר אייריש קרים או ליקר תפוזים
- 4 ביצים גדולות
דרך הכנה
הכנת התחתית:
- שוברים את הבסקויטים לחתיכות קטנות בתוך קערת עבודה גדולה. ניתן במעבד מזון.
- מוסיפים את החמאה, גרידת הלימון ואת הקוקוס ומערבבים היטב עד שכל הבסקויטים רטובים.
- מהדקים את הבצק לשכבה בעובי 1 ס"מ לערך לתחתית תבנית קפיצית היטב ללא שוליים.
- אופים בתנור, שחומם מראש ל-180 מעלות, 8 דקות ומוציאים.
- ממיסים את השוקולד הלבן בקערה על סיר מים רותחים. מערבבים היטב לבדוק שאין גושים.
- מרסקים את הבננות לעיסה חלקה במעבד מזון עם ביצה אחת.
- בקערת עבודה גדולה מקציפים את הגבינה הלבנה עם הסוכר והבננות לקבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים 1 כף קמח לבן וביצה אחת וממשיכים להקציף עד קבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים את 2 הביצים הנותרות, 1 כף קמח ואת גבינת המסקרפונה וממשיכים להקציף היטב עד קבלת עיסה חלקה.
- מערבבים את השוקולד הלבן פנימה ביחד עם הליקר. מערבבים היטב עד קבלת עיסה חלקה.
- שופכים הכל לתבנית עם התחתית ושמים את התבנית העגולה בתוך תבנית עם מים עד לחצי גובה התבנית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים כ-45 דקות עד ששולי העוגה מזהיבים קלות והמרכז עדין רוטט.
- מוציאים מהתנור ומקררים בחוץ לחלוטין.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-12 שעות לפחות.
הערות
בגלל הסוכר החום והבננות לעוגה יוצא צבע עינברי מקסים.
אני מאוד אוהב את שילובי הקוקוס בבצק עם הבננות, השוקולד והליקר במילוי. ניסיתי עם אייריש קרים ועם ליקר בננות ושניהם יצאו נהדר.
אם לא מוצאים גבינת מסקרפונה ניתן להשתמש בגבינת סימפוניה בטעם טבעי. המליחות של הגבינה מעצימה את טעמי הבננות והשוקולד.
אני מאוד אוהב את שילובי הקוקוס בבצק עם הבננות, השוקולד והליקר במילוי. ניסיתי עם אייריש קרים ועם ליקר בננות ושניהם יצאו נהדר.
אם לא מוצאים גבינת מסקרפונה ניתן להשתמש בגבינת סימפוניה בטעם טבעי. המליחות של הגבינה מעצימה את טעמי הבננות והשוקולד.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה חגיגית [אירנצוק] - עוגת גבינה אפויה
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם
- תפוחים אפויים [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- סלט פלפלים חריף [אבי מ.] -
- פשטידת תירס (הכנה קלילה) [אורזיגל] - פשטידה של לערבב ולאפות, קלה וטעימה מאוד