Pesto
תפריט
ד', 12 פבר 2025, 12:06
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה בננות ושוקולד לבן

כמה קל, כמה טעים    
מאת: tommf ::: צפיות: 8283   

עוגת גבינה בננות ושוקולד לבן
12 מנות
אפיה משולב
עתיר קלוריות
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» קינוחים» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
לבסיס:
  • 3/4  חב' פתי בר שוקו
  • 100 גרם חמאה רגילה בטמפרטורת החדר
  • 50   גרם קוקוס טחון
  • גרידה מלימון אחד
למילוי:
  • 1    קופסה גבינה לבנה 9%
  • 2    בננות בשלות מעוכות
  • 1    חפיסת שוקולד לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1    חב' גבינת מסקרפונה (200 גרם)
  • 2    כפות קמח לבן
  • 2    כפות ליקר בננות או ליקר אייריש קרים או ליקר תפוזים
  • 4    ביצים גדולות
גודל/סוג תבנית: קפיצית עגולה
דרך הכנה
הכנת התחתית:
  1. שוברים את הבסקויטים לחתיכות קטנות בתוך קערת עבודה גדולה. ניתן במעבד מזון.
  2. מוסיפים את החמאה, גרידת הלימון ואת הקוקוס ומערבבים היטב עד שכל הבסקויטים רטובים.
  3. מהדקים את הבצק לשכבה בעובי 1 ס"מ לערך לתחתית תבנית קפיצית היטב ללא שוליים.
  4. אופים בתנור, שחומם מראש ל-180 מעלות, 8 דקות ומוציאים.
הכנת המילוי והעוגה:
  1. ממיסים את השוקולד הלבן בקערה על סיר מים רותחים. מערבבים היטב לבדוק שאין גושים.
  2. מרסקים את הבננות לעיסה חלקה במעבד מזון עם ביצה אחת.
  3. בקערת עבודה גדולה מקציפים את הגבינה הלבנה עם הסוכר והבננות לקבלת עיסה חלקה.
  4. מוסיפים 1 כף קמח לבן וביצה אחת וממשיכים להקציף עד קבלת עיסה חלקה.
  5. מוסיפים את 2 הביצים הנותרות, 1 כף קמח ואת גבינת המסקרפונה וממשיכים להקציף היטב עד קבלת עיסה חלקה.
  6. מערבבים את השוקולד הלבן פנימה ביחד עם הליקר. מערבבים היטב עד קבלת עיסה חלקה.
  7. שופכים הכל לתבנית עם התחתית ושמים את התבנית העגולה בתוך תבנית עם מים עד לחצי גובה התבנית.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים כ-45 דקות עד ששולי העוגה מזהיבים קלות והמרכז עדין רוטט.
  9. מוציאים מהתנור ומקררים בחוץ לחלוטין.
  10. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-12 שעות לפחות.
חום תנור: 180 מעלות
הערות
בגלל הסוכר החום והבננות לעוגה יוצא צבע עינברי מקסים.
אני מאוד אוהב את שילובי הקוקוס בבצק עם הבננות, השוקולד והליקר במילוי. ניסיתי עם אייריש קרים ועם ליקר בננות ושניהם יצאו נהדר.
אם לא מוצאים גבינת מסקרפונה ניתן להשתמש בגבינת סימפוניה בטעם טבעי. המליחות של הגבינה מעצימה את טעמי הבננות והשוקולד.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
10
tommf (מקצוענ/ית)
הי dmdm ניתן לשים תבנית נוספת על תחתית התנור עם מים. המים חשובים לשמירת הלחות.
9
האם ניתן לאפות גם ללא התבנית עם המים? (התבניות העגולות שלי אינן אטומות)
8
tommf (מקצוענ/ית)
קופסה רגילה של 250גרם. יחד עם המסקרפונה זה חצי קילו גבינה.
7
250 או 500 גרם גבינה לבנה? חג שבועות שמח לכולם
6
tommf (מקצוענ/ית)
הי ימה וחג שמח. אני חושב שכן. אני הייתי משתמש ברינגים גבוהים של 5ס"מ ובקוטר של 5-7ס"מ לערך. כמו כן, תבדקי...»»
5
האם אפשר להכין בכלים אישיים? מה הטכניקה?
4
ציון 10
תודה רבה על התשובה המהירה וחג שמח גם לך.
2
בס"ד
אפשר לוותר על הבננות ?
1
tommf (מקצוענ/ית)
מאחל שנה טובה ומתוקה לכל מדפדפי וכותבי המדור. שנת בריאות ואושר, שנת הצלחה ושיגשוג ושנת אור והדר. מאחל...»»
עוגת גבינה בננות ושוקולד לבן By , 2010-09-02T22:34:40+03:00 עוגת גבינה בננות ושוקולד לבן כמה קל, כמה טעים Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 12 Tags: none Ingredients: - לבסיס: 3/4  חב' פתי בר שוקו 100 גרם חמאה רגילה בטמפרטורת החדר 50   גרם קוקוס טחון גרידה מלימון אחד למילוי: ... Instructions: הכנת התחתית: שוברים את הבסקויטים לחתיכות קטנות בתוך קערת עבודה גדולה. ניתן במעבד מזון. מוסיפים את החמאה, גרידת הלימון ואת הקוקוס ומערבבים היטב עד שכל הבסקויטים רטובים....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר