עוגת גבינה בננות ושוקולד לבן
כמה קל, כמה טעים

12 מנות
אפיה משולב
עתיר קלוריות

קושי: קל הכנה
» קינוחים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס:
- 3/4 חב' פתי בר שוקו
- 100 גרם חמאה רגילה בטמפרטורת החדר
- 50 גרם קוקוס טחון
- גרידה מלימון אחד
- 1 קופסה גבינה לבנה 9%
- 2 בננות בשלות מעוכות
- 1 חפיסת שוקולד לבן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 חב' גבינת מסקרפונה (200 גרם)
- 2 כפות קמח לבן
- 2 כפות ליקר בננות או ליקר אייריש קרים או ליקר תפוזים
- 4 ביצים גדולות
דרך הכנה
הכנת התחתית:
- שוברים את הבסקויטים לחתיכות קטנות בתוך קערת עבודה גדולה. ניתן במעבד מזון.
- מוסיפים את החמאה, גרידת הלימון ואת הקוקוס ומערבבים היטב עד שכל הבסקויטים רטובים.
- מהדקים את הבצק לשכבה בעובי 1 ס"מ לערך לתחתית תבנית קפיצית היטב ללא שוליים.
- אופים בתנור, שחומם מראש ל-180 מעלות, 8 דקות ומוציאים.
- ממיסים את השוקולד הלבן בקערה על סיר מים רותחים. מערבבים היטב לבדוק שאין גושים.
- מרסקים את הבננות לעיסה חלקה במעבד מזון עם ביצה אחת.
- בקערת עבודה גדולה מקציפים את הגבינה הלבנה עם הסוכר והבננות לקבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים 1 כף קמח לבן וביצה אחת וממשיכים להקציף עד קבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים את 2 הביצים הנותרות, 1 כף קמח ואת גבינת המסקרפונה וממשיכים להקציף היטב עד קבלת עיסה חלקה.
- מערבבים את השוקולד הלבן פנימה ביחד עם הליקר. מערבבים היטב עד קבלת עיסה חלקה.
- שופכים הכל לתבנית עם התחתית ושמים את התבנית העגולה בתוך תבנית עם מים עד לחצי גובה התבנית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים כ-45 דקות עד ששולי העוגה מזהיבים קלות והמרכז עדין רוטט.
- מוציאים מהתנור ומקררים בחוץ לחלוטין.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-12 שעות לפחות.
הערות
בגלל הסוכר החום והבננות לעוגה יוצא צבע עינברי מקסים.
אני מאוד אוהב את שילובי הקוקוס בבצק עם הבננות, השוקולד והליקר במילוי. ניסיתי עם אייריש קרים ועם ליקר בננות ושניהם יצאו נהדר.
אם לא מוצאים גבינת מסקרפונה ניתן להשתמש בגבינת סימפוניה בטעם טבעי. המליחות של הגבינה מעצימה את טעמי הבננות והשוקולד.
אני מאוד אוהב את שילובי הקוקוס בבצק עם הבננות, השוקולד והליקר במילוי. ניסיתי עם אייריש קרים ועם ליקר בננות ושניהם יצאו נהדר.
אם לא מוצאים גבינת מסקרפונה ניתן להשתמש בגבינת סימפוניה בטעם טבעי. המליחות של הגבינה מעצימה את טעמי הבננות והשוקולד.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- כדורי שוקולד חלב [אבי מ.] -
- עוגיות לוטוס Lotus [אבי מ.] - עוגיות פריכות בטעם קרמל בטעם עוגיות חברת Lutus
- עוגיות סדוקות קקאו [אבי מ.] - עוגיות רכות
- לחמניות מקמח מלא [סביון] - 2 גירסאות
- תחתית פיצה מהירה ללא שמרים [אבי מ.] - 2 גירסאות לתחתיות פיצה מהירות ללא שמרים
- סלט חצילים חריף [אבי מ.] -
- גבינה במעטפת בצק סיגרים [אבי מ.] -