פרח בצל
ראש בצל מטוגן מעוצב כפרח, נאה כמנה ראשונה
* צילום התוצאה

5 מנות
טיגון עמוק

קושי: קל הכנה
» מתאבנים
מרכיבים
אחד הסודות למתאבן מעוצב במסעדות
- 5 בצלים גדולים (קטנים לא מתאימים)
- 1/2 2 כוסות קמח רגיל
- 1 כפית צ'ילי יבש כתוש (לא חובה)
- 2 כפות פפריקה
- 1 כפית טימין יבש
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1/ כפתי כמון טחון
- מעט פלפל שחור טחון
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס חלב 3%
- שמן לטיגון עמוק
- מלח גס לקישוט בעת הגשה
דרך הכנה
- להסיר כ-1-2 ס"מ מהקצה שממנו יוצא הגבעול - לא להתבלבל אחרת הבצל ייפסל לחיתוך!
- לקלף את הבצל בשלב זה
- להפוך כאשר הצד שגולח על קרש חיתוך
- עם סכין חדה לחרוץ לעומק ולמטה את הבצל מכ-2 ס"מ נמוך מהקצה של השורשים
- להמשיך ל-4 חתכים כאלה
- לחרוץ עוד: כל חלק לשניים, עד כ-16 חריצים סה"כ
אם חורצים גבוה מדי השכבות עשויות להיפרד!
- להפוך את הבצל ובעזרת האצבעות להפריד מעט את השכבות לצורת פרח פתוח. (ראו תמונות למטה)
- לערבב את כל החומרים היבשים בקערה קטנה נפרדת
- לחתוך את הבצל כך:
- להקציף את הביצים והחלב בקערה נפרדת
- להניח את הבצל החתוך בכלי קטן נפרד, לפזר עליו היטב את התערובת היבשה ולנער עודפים בהקשה קלה כשהוא הפוך
- להשקיע את הבצל בתוך תערובת הביצה ולהרים כדי שהעודף יחזור לקערה
- לחזור שוב על תהליך הקימוח
- לחמם את השמן בסיר עמוק - לקרר את הבצל בזמן שהשמן מתחמם!
- להיפטר מעודף קמח על הבצל ולהטבילו בזהירות, צד חתוך כלפי מטה, בתוך השמן
- לטגן כ-3 דקות ואז להפוך לעוד 3 דקות טיגון עד שהוא זהוב כמו צ'יפס
- להוציא ולהניח על נייר סופג.
- מומלץ להגיש כבר בשלב הזה, עם מלח גס מפוזר מעל
הערות
ניתן להגיש עם מטבל שמנת, קטשופ, מיונז, חזרת...
ניתן לאלתר עם הציפוי בהתאם לכמויות והטעם
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סברינה [לינואל] - עוגת קרם
- תמרים ממולאים באגוזים, טחינה ודבש [תמילושה] - טוב לפסח וגם לטבעונים
- מרק עוף [אבי מ.] - המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת שוקולד וגבינה מצוינת
- באגט [אבי מ.] - הבאגט הצרפתי, מהלחמים הפופולרים בצרפת ובכל העולם.
- Pagnotta לחם שאור איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שלושת המוסים - טריקולד [אבי מ.] -