Pesto
תפריט
ג', 17 ספט 2019, 02:06
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מג'דרה מאורז מלא

תבשיל אורז מלא ועדשים ירוקות    

מאת: פסקל ::: צפיות: 3715   

* תמונה להמחשה
מג'דרה מאורז מלא
20 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 3 כוסות מדידה אורז ארוך מלא
  • 3 כוסות מדידה עדשים ירוקות (חשוב להשרות מראש למשך 12 שעות בהרבה מים!)
  • 5 כוסות מדידה מים (1 ליטר + 1 כוס) - עדיף להשתמש במי ההשריה של העדשים.
  • 8 כפות שמן
  • 2 כפות מדידה מחוקות מלח
  • 4 בצלים גדולים מאוד חתוכים לרבעים ופרוסים דק מאוד (עדיף) או קצוצים לקוביות קטנות
  • שמן לטיגון הבצל
דרך הכנה
  1. שוטפים היטב את העדשים הירוקות ומשרים למשך 12 שעות  בהרבה מים בכלי סגור. (כשמזג האויר חם- עדיף במקרר.)
  2. שוטפים את האורז המלא ומשרים במים למשך מספר שעות (שלוש שעות השריה יספיקו).
  3. מסננים היטב את העדשים ואת האורז ומכניסים לסיר גדול.
  4. מוסיפים לסיר 1 ליטר + 1 כוס ממי ההשריה, את המלח ואת השמן ומערבבים.
  5. מבשלים עד לרתיחה על הלהבה הגדולה ביותר בכיריים כשהסיר פתוח.
  6. עם הרתיחה מעבירים את הסיר ללהבה הקטנה ביותר בכיריים, מכסים את הסיר במכסה ומכוונים את הלהבה לעוצמה בינונית. מבשלים על להבה זו במשך 40 דקות. (גם אם כתוב על שקית האורז המלא רק 25 דקות !)
  7. מכבים את האש ולא פותחים את המכסה במשך 20 דקות לפחות.
  8. בזמן הבישול וההשהייה של התבשיל בסיר הסגור, מטגנים את הבצל הפרוס או הקצוץ במחבת גדולה במעט שמן חם עד להשחמה יפה. רצוי לחלק את טיגון הבצל ל 2-3 "נאגלות" ולהוסיף בין הטיגונים מעט שמן אם צריך.
  9. לאחר השהיית התבשיל ל- 20 דקות פותחים את הסיר ומוסיפים את הבצל המטוגן. מערבבים את תכולת הסיר בעדינות עם מזלג (כדי לא למעוך את האורז) ומגישים.
הערות
1. מומלץ להגיש בלווי יוגורט או שמנת חמוצה.  
2. ניתן הוסיף לפני הבישול תבלינים נוספים לפי הטעם (יש שמוסיפים כמון טחון, לדוגמה).
3. אפשר להפחית מכמות השמן בתבשיל אבל לא מומלץ. ניתן לחסוך בשמן בטיגון הבצל. אם משתמשים לטיגון במחבת עם ציפוי מונע הדבקות, מספיק לרסס אותה בתרסיס שמן.
4. זמן הבישול וכמות הנוזלים מותאמים לאורז מלא. אם משתמשים באורז לבן זה שונה לגמרי.
5. זמן ההכנה לא כולל השריית העדשים והאורז.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
מג'דרה מאורז מלא By , 2010-10-11T19:44:51+02:00 מג'דרה מאורז מלא תבשיל אורז מלא ועדשים ירוקות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 20 Tags: none Ingredients: - 3 כוסות מדידה אורז ארוך מלא 3 כוסות מדידה עדשים ירוקות (חשוב להשרות מראש למשך 12 שעות בהרבה מים!) 5 כוסות מדידה מים (1 ליטר + 1 כוס) - עדיף להש... Instructions: שוטפים היטב את העדשים הירוקות ומשרים למשך 12 שעות  בהרבה מים בכלי סגור. (כשמזג האויר חם- עדיף במקרר.) שוטפים את האורז המלא ומשרים במים למשך מספר שעות (שלוש שעות השריה ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר