עוגת שמרים עם גבינה
לא בצורת "מילוי", ומתאים גם כמאפה אישי
* צילום התוצאה

8 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות» בוקר - בראנץ או קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 2 כפות סוכר
- 1 כף שטוחה שמרים יבשים
- 50 גרם חמאה לא מלוחה
- קורט מלח
- 1/4 1 כוס מים לערך
- 150 גרם גבינת טוב-טעם (גבינה למילוי)
- 4 כפות סוכר
- 1 כף רום או ברנדי
- 1 כפית ווניל (או שקית סוכר ווניל)
- 2 כפות קורנפלור (מאחד ומייצב את הגבינה עם הבצק. ניתן לוותר אם רוצים לראות ממש גבינה כמילוי).
- כף ריבת משמשים
- אפשר לקשט עם שביבי שקדים או אגוזים מרוסקים מסוכרים
דרך הכנה
- להכניס למערבל את הקמח, להוסיף את השמרים ולערבב היטב
- להוסיף את הסוכר, המלח ואת החמאה (בחתיכות קטנות)
- להתחיל ללוש תוך הוספת מים בכמות קטנה בכל פעם עד שהבצק גמיש, רך ולח. ללוש 3 דקות לערך, לא יותר מדי, עד שהכל מתאחד.
- בינתיים לערבב בקערה את כל חומרי המילוי
- להניח לתפיחה קלה של 30 דקות, ללוש שוב
- להוציא למשטח מקומח קלות ולרדד את הבצק לעלה דק ומרובע, כאורך התבנית
- למרוח את המילוי על הבצק, להשאיר כ-3 ס"מ מהקצה הקרוב ללא מילוי
- לגלגל מהקצה המרוחק בעדינות ובהידוק קל לכדי רולדה
- כעת ניתן להכין עוגה אחת קלועה או לחתוך את הגליל לטבעות של 3 ס"מ למאפים אישיים שיונחו על מגש עם נייר אפייה
- לקליעת עוגה יש לחתוך את הגלילה לאורכה עם כלי חד, לקלוע צמה משתי הרצועות ולהניח בתוך תבנית אינגליש קיקי משומנת קלות בלבד
- להניח כחצי שעה לתפיחה והתייצבות
- להכניס לתנור שחומם כרבע שעה מראש, 200 מעלות לכ-25 דקות עוד עד שהמאפה מקבל גוון שחום, לא יותר מדי.
- להוציא מהתנור
- לחמם את הריבה בתוך כלי מתאים במיקרוגל כחצי דקה עוד עד שהיא נמסה
- למרוח את הריבה על המאפה להענקת ברק נאה
- ניתן לפזר ברס או שקדים מלמעלה
- להמתין כשעה לפני הביס הראשון
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת