Pesto
תפריט
ג', 26 מאי 2020, 16:37
110453 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פרוסות חצילים בתחמיץ

פרוסות חציל מטוגנות במשרה חומץ, פלפל חריף, שום ומלח. טיגון החציל בביצה מפחית את ספיגת השמן.    

מאת: פסקל ::: צפיות: 5872   

פרוסות חצילים בתחמיץ
20 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 3-4 (בהתאם לגודל) חצילים צרים ומוארכים
  • 2 ביצים טרופות עם קורט מלח
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים
  • שיני שום כתושות מחצי ראש שום
  • 1 כף מלח
  • 2 כוסות חומץ בהיר
  • 1 כוס מים
גודל/סוג תבנית: מחבת גדולה. כלי פיירקס עם מכסה
דרך הכנה
1. מכינים תערובת של פלפל חריף קצוץ, שום כתוש ומלח
2. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של כ- 8 מילימטר.
3. מחממים מעט שמן במחבת גדולה.
4. טובלים כל פרוסת חציל בביצה הטרופה ומניחים במחבת לטיגון.
5. מטגנים משני הצדדים את כל פרוסות החצילים עד שהחצילים מתרככים ומשחימים קלות.
6. מוציאים את החצילים לנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
7. בכלי פיירקס מסדרים שכבה אחת של פרוסות חצילים מטוגנות.
8. מורחים על כל פרוסה מעט מתערובת הפלפל, השום והמלח.
9. מסדרים על גבי השכבה הנ"ל שכבה נוספת של פרוסות חצילים מטוגנות ומתבלים אותה באותו אופן.
10. ממשיכים לסדר בשכבות ולתבל באותו אופן את כל פרוסות החצילים.
11. מערבבים בקנקן את החומץ והמים ביחס של 2/3 חומץ ו- 1/3 מים.
12. יוצקים בזהירות את הנוזל לפיירקס עם החצילים עד שמגיע אל פני השכבה העליונה.
13. סוגרים את הפיירקס במכסה ומשהים במקרר למשך מספר שעות עד לספיגת הטעמים.
הערות
נשמר במקרר במשך שלושה שבועות
אין תגובות עדיין
פרוסות חצילים בתחמיץ By , 2010-11-07T14:28:43+02:00 פרוסות חצילים בתחמיץ פרוסות חציל מטוגנות במשרה חומץ, פלפל חריף, שום ומלח. טיגון החציל בביצה מפחית את ספיגת השמן. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 20 Tags: none Ingredients: - 3-4 (בהתאם לגודל) חצילים צרים ומוארכים 2 ביצים טרופות עם קורט מלח 2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים שיני שום כתושות מחצי ראש שום ... Instructions: 1. מכינים תערובת של פלפל חריף קצוץ, שום כתוש ומלח 2. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של כ- 8 מילימטר. 3. מחממים מעט שמן במחבת גדולה. 4. טובלים כל פרוסת חציל בביצה הטרופה ומניחים ב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר