Pesto
תפריט
ג', 26 מאי 2020, 14:49
110453 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חצילונים מוחמצים

חצילי "בייבי" במשרה חומץ, פלפל חריף, שום ומלח    

מאת: פסקל ::: צפיות: 3098   

חצילונים מוחמצים
15 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • כ- 30 חצילונים להחמצה
  • 2 פלפלים חריפים אדומים או ירוקים קצוצים
  • שיני שום כתושות מחצי ראש שום
  • 1כף מלח
  • מים לבישול החצילים
  • מלח למי הבישול
  • חומץ
  • מים
  • מספר גבעולי סלרי
צנצנת גדולה הניתנת לאטימה
דרך הכנה
  1. מנקים את החצילים מהגבעולים
  2. יוצרים חתך לאורך כל חצילון כך שיהיה חצוי עד כדי סנטימיטר וחצי מהקצה.
  3. מבשלים את החצילים במים רותחים עם כף מלח לכל ליטר מים, עד לריכוך בינוני (יש להימנע מריכוך יתר !)
  4. מסנננים את החצילים ומניחים לקירור.
  5. יוצרים תערובת של פלפל חריף קצוץ, שום כתוש ומלח.
  6. בעזרת כפית מכניסים לכל אחד מהחצילים מבעד לחתך מעט מתערובת הפלפל, השום והמלח.
  7. מסדרים את החצילים בצנצנת.
  8. מכניסים לצנצנת גם את גבעולי הסלרי.
  9. יוצקים לצנצנת תערובת של חומץ ומים ביחס של 2/3 חומץ עם 1/3 מים.
  10. אוטמים את הצנצנת ומשאירים להחמצה מחוץ למקרר למשך יומיים.
  11. כעבור יומיים יש לשמור בקירור.  
הערות

אין תגובות עדיין
חצילונים מוחמצים By , 2010-11-07T15:29:15+02:00 חצילונים מוחמצים חצילי "בייבי" במשרה חומץ, פלפל חריף, שום ומלח Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 15 Tags: none Ingredients: - כ- 30 חצילונים להחמצה 2 פלפלים חריפים אדומים או ירוקים קצוצים שיני שום כתושות מחצי ראש שום 1כף מלח מים לבישול החצילים ... Instructions: מנקים את החצילים מהגבעולים יוצרים חתך לאורך כל חצילון כך שיהיה חצוי עד כדי סנטימיטר וחצי מהקצה. מבשלים את החצילים במים רותחים עם כף מלח לכל ליטר מים, עד לריכו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר