Pesto
תפריט
ג', 11 אוג 2020, 00:32
110454 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם כפרי בתבנית קאסטן.

לחם מרובע כהה, גירסה כפרית למתכון "לחם מרובע לטוסט ולכריכים" של ראובן    

מאת: פסקל ::: צפיות: 4504   

* צילום התוצאה
לחם כפרי בתבנית קאסטן.
25 מנות
שעתיים ויותר
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 400 גר' קמח מחיטה מלאה
  • 250 גר' קמח כפרי - שטיבל 3
  • 200 גר' קמח לחם- שטיבל 2
  • 1 + 3/4 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפיה *
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 3 כוסות מדידה מים 
  • 2 כפות שמן
  • מעט שמן למריחה על התבנית
  • קמח תירס לציפוי התבנית
גודל/סוג תבנית: קאסטן
דרך הכנה
  1. מורחים את דפנות תבנית הקאסטן (שמידותיה הן 11.5x11.5x35) ואת מכסה התבנית במעט שמן ומקמחים בקמח התירס.
  2. בקערת מערבל עם וו ה"גיטרה" מערבבים את הקמחים, בתוספת השמרים, הסוכר ומשפר האפיה.
  3. ממשיכים לערבב ותוך כדי הערבוב מוסיפים בהדרגה 2 כוסות מהמים.
  4. לאחר דקה מוסיפים תוך כדי ערבוב את המלח.
  5. לאחר דקה נוספת מוסיפים את השמן.
  6. מוסיפים את יתרת המים תוך כדי ערבוב וממשיכים לערבב מספר דקות. הבצק המתקבל אמור להיות רך, אך נפרד מדפנות הקערה ועוטף את וו המערבל, כמעין כדור.
  7. בידיים משומנות מעט מוציאים את הבצק מהקערה ומשטחים אותו בתחתית התבנית לכל אורכה.
  8. סוגרים את המכסה ומניחים לתפוח עד שהבצק ישלש את נפחו ויגבה עד למכסה התבנית (משהו בין 45 - 50 דקות במזג אויר חם* *).
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 40 דקות.
  10. מוציאים מהתנור, פותחים את המכסה והופכים את הלחם על גבי רשת.
  11. מניחים להתקרר במשך שעה ורק לאחר צינון מלא פורסים את הלחם.  
חום תנור: 200 מעלות
הערות

* משפר האפיה מאפשר לדלג על תפיחה ראשונה בקערה וליצור את כיכר הלחם בתבנית מיד בתום הלישה. השימוש בו גם מקצר את זמן התפיחה.
** ככל שטמפרטורת החדר נמוכה נדרש זמן ממושך יותר לתפיחה. כשמזג האויר קר מומלץ לעטוף את התבנית במגבת גדולה בעת תפיחת הבצק.

ניתן לפרוס את הלחם לעד 25 פרוסות דקות ולהקפיא.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
טוב מאוד! אני מעריץ אנשים שאופים את הלחם בעצמם :)
לחם כפרי בתבנית קאסטן. By , 2010-11-13T18:02:42+02:00 לחם כפרי בתבנית קאסטן. לחם מרובע כהה, גירסה כפרית למתכון "לחם מרובע לטוסט ולכריכים" של ראובן Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 25 Tags: none Ingredients: - 400 גר' קמח מחיטה מלאה 250 גר' קמח כפרי - שטיבל 3 200 גר' קמח לחם- שטיבל 2 1 + 3/4 כפות שמרים יבשים 1 כף משפר אפיה * ... Instructions: מורחים את דפנות תבנית הקאסטן (שמידותיה הן 11.5x11.5x35) ואת מכסה התבנית במעט שמן ומקמחים בקמח התירס. בקערת מערבל עם וו ה"גיטרה" מערבבים את הקמחים, בתוספת השמרים, ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר