עוגת שוקולד נוגט
שחיתות אמיתית...
* תמונה להמחשה

אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות» או ארוחה קלה
מרכיבים
- 4 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס אבקת נוגט
- 6 כפות קמח (אני השתמשתי בקמח מלא)
- 1/2 כפית אבקת אפיה
דרך הכנה
- להקציף מעט את הביצים שלמות. להמשיך להקציף תוך הוספת הסוכר בהדרגה.
- בינתיים להמיס את השוקולד והשמן- אפשר במיקרו (אני מחממת קודם את השמן לבד במיקרו כדי שהשוקולד לא ישרף ואז מוסיפה את השוקולד חתוך לקוביות ומחזירה למיקרו לעוד כחצי דקה) אפשר גם בסיר כפול.
- להוסיף את הנוגט לשוקולד ולערבב היטב.
- להוסיף את תערובת השוקולד (לוודא שלא חמה מידי) לביצים ולהקציף לדקה ואז להוסיף אבקת אפיה וקמח בהדרגה.
- לשים בתבנית 24 משומנת ולפזר מעל קרוקנט שקדים.
- לאפות בחום בינוני 180 כחצי שעה. העוגה יוצאת רטובה מאוד במרקם משחתי קצת.
- להגיש חם רצוי עם כדור גלידה.
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- לחם קל הכנה ללא לישה [אבי מ.] - לחם נהדר עם קרום קשה וחללים גדולים
- רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי [שף אמיר מרקוביץ'] - ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- בטטות וירקות אפויים [אבי מ.] -
- בורקס בשר [מירי 1] - בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל
- ממרח בצל [אבי מ.] - להגשה על טוסטים, פרוסות באגט ג'בטה או בייגל.
- פילאף אורז עם פירות יבשים [אבי מ.] - תבשיל אורז מתובל וריחני בתוספת פירות יבשים.