שקשוקה עם מנגולד וגבינה בולגרית
שקשוקה "מושקעת" המשלבת במחבת שכבה של מנגולד מאודה ומעליה רוטב עגבניות פיקנטי, ביצים וגבינה בולגרית. שווה את ההשקעה!
* צילום התוצאה

10 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 2 צרורות גדולים של עלי מנגולד
- 2 בצלים קצוצים לשקשוקה
- 1 בצל קצוץ למנגולד
- מעט שמן רגיל
- 4 כפות שמן זית
- 2 פלפלים אדומים קצוצים
- 1 פלפל חריף קצוץ דק (או יותר, לפי הטעם)
- 1/4 כוס מים למנגולד
- 1/2 כוס מים רותחים לשקשוקה
- 1/2 כפית מלח למנגולד
- 1 כף מלח לשקשוקה (או יותר, לפי הטעם)
- שיני שום קצוצות (מחצי ראש שום)
- קופסה קטנה רסק עגבניות
- 3 - 4 כפות פפריקה מתוקה
- 2 קופסאות גדולות (800 גר' כל אחת) עגבניות מרוסקות
- 2 כפות בזיליקום קצוץ
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (אם רוצים)
- גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
- 10 ביצים או יותר (לפי מספר הסועדים)
- גבינת פרמזן מגוררת
- 2 מחבתות רחבות ועמוקות (רצוי מאוד עם ציפוי מונע הידבקות), אחת מהן בעלת מכסה.
גודל/סוג תבנית: - 2 מחבתות רחבות ועמוקות (רצוי מאוד עם ציפוי מונע הידבקות), אחת מהן בעלת מכסה.
דרך הכנה
הכנת המנגולד (במחבת בעלת המכסה):
- שוטפים היטב את המנגולד ומפרידים בין החלק הלבן לבין החלק הירוק של העלים.
- פורסים את החלקים הלבנים לפרוסות דקות מאוד.
- קוצצים דק את החלקים הירוקים.
- מאדים במחבת במעט שמן רגיל בצל קצוץ אחד עד לשקיפות.
- מוסיפים את החלקים הלבנים הפרוסים של המנגולד וממשיכים לאדות במשך מספר דקות.
- מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים, מכסים וממשיכים בבישול עד לריכוך פרוסות המנגולד
- מוסיפים את החלקים הירוקים הקצוצים, מכסים ומבשלים עוד 30 דקות.
- מסירים את המכסה וממשיכים בבישול לאידוי כל הנוזלים, כ- 15 דקות. (לאחר האידוי מוסיפים מעל, תוך כדי בישול, את שכבת רוטב העגבניות. ר' בהמשך המתכון)
- מאדים בצל בשמן הזית במחבת, עד שהבצל הופך שקוף. מנמיכים אש.
- מוסיפים את הפלפל האדום הקצוץ והפלפל החריף הקצוץ ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים שום קצוץ, רסק עגבניות, פפריקה, בזיליקום ומלח ומערבבים.
- מוסיפים את המים הרותחים ואת העגבניות המרוסקות וממשיכים לבשל על אש נמוכה מאוד עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים את רוטב העגבניות על גבי שכבת המנגולד המאודה. ממשיכים לבשל על אש קטנה. יש להימנע מערבוב המנגולד עם הרוטב ! משאירים במבנה של שכבות.
- מפזרים לתוך רוטב העגבניות את הגבינה הבולגרית מבלי לערבב .
- מוסיפים את הביצים מבלי לערבב. (בשלב זה אפשר לכסות את המחבת על מנת לזרז את קרישת חלבון הביצים).
- כאשר החלבון נקרש והחלמון עדיין רך מכבים את האש.
- מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.
- אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה אם רוצים.
הערות
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרוסטיני עם טפנד זיתים שחורים ופלפלים קלויים [שף אמיר מרקוביץ'] - ב-3 צבעים בשמן הרב דה פרובנס
- עוגת שוקולד טובה [אבי מ.] - עוגת שוקולד מצוינת לכל מטרה
- עוגת גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת גבינה שוקולד מריר בציפוי קרם שוקולד.
- פסטה ברוטב דלעת [אבי מ.] -
- חזה עוף ברוטב תאנים [אבי מ.] -
- מוס לימונצ'לו [אבי מ.] -
- מאפה איטריות וירקות [אבי מ.] -