Pesto
תפריט
ג', 26 מאי 2020, 15:21
110453 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמא בעג'ין

פיתות קטנות עם מלית בשר בקר טחון מתובל.    

מאת: פסקל ::: צפיות: 4982   

* צילום התוצאה
לחמא בעג'ין
15 מנות
שעתיים ויותר
 
מרכיבים

לבצק

  • 1 ק"ג קמח לבן (רצוי שטיבל 2)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 3 כפות שמן
  • 2 + 2/3 כוסות מים פושרים
למלית הבשר
  • 3 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ דק מאוד
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק מאוד
  • 1 + 1/4 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 קופסה גדולה (800 גר') שימורי עגבניות שלמות
  • 3 כפות גדושות רכז עגבניות
  • 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 + 1/2 כף מלח
  • עלי פטרוזיליה קצוצים מצרור אחד
  • 3 כפות קינמון
  • 1/3 כוס רכז רימונים
  • 1 כפית סירופ תמרינד (אם רוצים) *
  • 1 חופן צנובר טבעי  או:
  • 100 גר' פיסטוק טבעי קלוף גרוס
דרך הכנה

הכנת מלית הבשר

  1. מאדים במחבת את הבצל הקצוץ עד לשקיפות.
  2. מוסיפים לבצלים במחבת את הסלרי ופלפל הצ'ילי הקצוצים וממשיכים לאדות 2 דקות נוספות. מניחים להתקרר.
  3. מסננים את העגבניות המשומרות וסוחטים מהן את כל הנזולים.
  4. קוצצים את העגבניות קיצוץ דק.
  5. בקערה גדולה מערבבים לעיסה את הבשר הטחון עם כל התבלינים, העגבניות הקצוצות, רכז העגבניות, הפטרוזיליה הקצוצה, רכז הרימונים (+כפית תמרינד*, אם רוצים), הפיסטוק הגרוס/צנובר.
  6. מוסיפים לעיסה את הבצלים המאודים שהצטננו ומערבבים היטב.
  7. שומרים במקרר את העיסה עד להרכבת הפיתות.
הכנת הבצק במיקסר עם קרס לישה
  1. נותנים בקערת מיקסר את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים במיקסר ערבוב קצר עד לפיזור אחיד של המלח והסוכר בתערובת.
  2. מוסיפים לקערה את השמרים היבשים ומערבבים.
  3. מוסיפים כ- 2 כוסות מהמים ולשים בעזרת המיקסר.
  4. כעבור דקה מוסיפים את השמן תוך כדי לישה. 
  5. מוסיפים את יתרת המים וממשיכים ללוש במהירות בינונית במשך 10 דקות. מתקבל בצק רך ולא דביק. 
  6. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.  
  7. מחלקים את הבצק שתפח ל-40 חלקים, מכדררים אותם לכדורים קטנים ונותנים להם לנוח מתחת למגבת על משטח מקומח.
הכנת הפיתות
  1. מחממים תנור ל- 240 מעלות על תכנית טורבו.
  2. מכינים מראש תבניות תנור מרופדות בנייר אפיה.
  3. מרדדים את כדורי הבצק על משטח מקומח קלות לעיגולים דקים מאוד, בקוטר של כ- 12 ס"מ.
  4. עורכים את עיגולי הפיתות בתבניות, 6-9 בתבנית.
  5. מצפים את פני כל אחת מהפיתות בשכבה של מלית בשר. (הכי פשוט זה ליצור על כף היד מעין קציצות דקות ודחוסות שקוטרן כקוטר הפיתות ו"להדביק" אותן על גבי הפיתות.)
  6. אופים בו זמנית 2 - 3  תבניות בתנור החם במשך כ- 10 דקות, או עד ששולי הפיתות מזהיבים ומתייבשים מעט.
  7. את הפיתות המוכנות מניחים בשכבות בסיר עם מכסה לשמירה על החום עד לארוחה.
  8. בזמן ש"נגלה" אחת של פיתות נאפית בתנור ניתן בינתיים להרכיב "נגלה" שניה של פיתות על גבי ניירות אפיה ואחר לאפות אותן בתורן.   
הערות
- מומלץ להגיש בליווי סלט טחינה וסלט טבולה. (יש מתכון באתר: "סלט טבולה ברימונים" ש"הולך טוב" עם הלחמא בעג'ין.)
- * התמרינד מוסיף חמיצות מודגשת למלית וטעם לואי ייחודי. יש להשתמש במידה ואם לא אוהבים אפשר לוותר.
- ניתן להקפיא או לשמור מספר ימים במקרר ולחמם במיקרו.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
במרשמים דומים מתבקשים לטגן את הבשר לפני האפיה.האים אפיה בלבד מספיקה?
לחמא בעג'ין By , 2010-12-24T22:30:50+02:00 לחמא בעג'ין פיתות קטנות עם מלית בשר בקר טחון מתובל. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 15 Tags: none Ingredients: - לבצק 1 ק"ג קמח לבן (רצוי שטיבל 2) 2 כפות שמרים יבשים 1 כף סוכר 2 כפיות מלח 3 כפות שמן... Instructions: הכנת מלית הבשר מאדים במחבת את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. מוסיפים לבצלים במחבת את הסלרי ופלפל הצ'ילי הקצוצים וממשיכים לאדות 2 דקות נוספו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר